Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 19

Vilniaus savivaldybės kalėdiniu vakarėliu pasipiktinusiems politikams profsąjunga atkirto: tai sena tradicija

Vilniaus savivaldybės darbuotojai penktadienio vakarą šventė Kalėdas. Kaip sako savivaldybės profesinės sąjungos vadovas Darius Šaluga, tai tradicija, o kviečiami ne tik profsąjungos nariai, bet ir visi darbuotojai bei politikai, tik pastariesiems reikia sumokėti visą bilieto kainą. Šventė užkliuvo opozicijos atstovams – tiek daug metų dirbantiems taryboje, tiek dar į ją tik pretenduojantiems.
Vilniaus savivaldybės pastato 20-as aukštas
Vilniaus savivaldybės pastato 20-as aukštas / Sauliaus Žiūros nuotr.

Penktadienio vakarą Vilniaus savivaldybės darbuotojai šventė – bent jau nemaža jų dalis susirinko į netoli sostinės esantį „Vilnius Grand Resort“, kur vyko kalėdinis vakarėlis.

Tai neliko nepastebėta opozicijos. Į Vilniaus miesto tarybą pretenduojanti Olga Vėbrienė feisbuke rašė: „Šįvakar – daugiau kaip 50 tūkst. eurų vertas Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojų kalėdinis balius. Lyg ir ok, vieni nori šventes švęsti, kiti – užmokesčio už savo darbą (šiems tai ne balius, o vargo vakarienė).“

Stebisi išlaidavimu

Taryboje jau daug metų dirbantis Žilvinas Šilgalis sako ir pats pasidomėjęs, galbūt galės pakliūti į šį vakarėlį, tai esą sužinojęs, kad bilieto kaina tarybos nariams – 150 eurų. Darbuotojams – 30 eurų, profsąjungos nariams dar kiek pigiau – 20 eurų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./"Vilnius Grand Resort"
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./"Vilnius Grand Resort"

„Paskambinau organizatoriams, paklausiau, kas čia planuoja dalyvauti, nes, kaip suprantu, ir valdžia dalyvaus. Klausiau, kaip su tarybos nariais, nes mes jokių kvietimų negavome. Tai man atsakė, kad gali dalyvauti ir tarybos nariai, bet turi pirkti bilietą, kurio kaina – 150 eurų. Supratau, kad renginys bus tikrai prabangus. Jau vien vieta, sakyčiau, prabangi. (…)

Savivaldybė dengė didžiulę dalį. Ir nori ar nenori, kaip ir eglutės atveju, man panašu šiek tiek į švaistymą. Aš sutinku, reikia atšvęsti Kalėdas, renginių būna savivaldybėse, bet reikėtų sveiko proto ribose visa tai daryti. Dabar tokios sumos baliui, man neatrodo tinkama, vertinant visas aplinkybes“, – 15min sakė Ž.Šilgalis.

Jis sako nesupratęs, kas iš valdžios dalyvavo, ar jiems reikėję mokėti ir ar tie 150 eurų buvo kaina tik opozicijai: „Ar čia visiems tokia kaina būtų buvusi. Man dar taip įdomiai pasakė, kad 150 eurų kaina būtų buvusi, bet bilietų nebėra. Pasiūlė, kad dar pasižiūrės, gal galima gauti, bet aš nenorėjau, tik šiaip domėjausi.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žilvinas Šilgalis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žilvinas Šilgalis

„Aš manau, kad tokie pompastiški ir prabangūs renginiai šių dienų akivaizdoje nėra labai tinkami viešajame sektoriuje. Jie gali būti, bet turėtų viskas būti saikingai. O kai tokios sumos, tai tik eilinis švaistymo pavyzdys“, – kalbėjo Ž.Šilgalis.

Renginys – profsąjungos

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyrius patvirtino, kad vakarėlis išties vyko minėtame viešbutyje.

„Savivaldybė darbuotojų profesinės sąjungos organizuojamai kalėdinei šventei skyrė 31 800 eurų, likusi šventės kainos dalis buvo dengiama dalyvių ir darbuotojų profesinės sąjungos lėšomis. Kadangi kalėdinis vakarėlis iš dalies buvo finansuojamas profesinės sąjungos lėšomis, bilietai profesinės sąjungos nariams, mokantiems kasmėnesinį nario mokestį, buvo pigesni.

Bilietas į renginį profesinei sąjungai nepriklausantiems savivaldybės darbuotojams kainavo 30 eurų, o profesinės sąjungos nariams – 20 eurų.

Kalėdinis vakarėlis buvo skirtas savivaldybės darbuotojams, tačiau į jį buvo sudaryta galimybė atvykti ir Tarybos nariams. Kadangi tai darbuotojams skirtas vakarėlis, Tarybos nariai turėjo padengti visą vieno asmens išlaidų sumą – 150 eurų. Savivaldybės administracija neturi žinių, ar Tarybos nariai mokėjo tokią sumą ir/ar dalyvavo renginyje. Tai galėtų patikslinti profesinė sąjunga.

Savivaldybė darbuotojų profesinės sąjungos organizuojamai kalėdinei šventei skyrė 31 800 eurų.

Kaip ir kasmet, į kalėdinį vakarėlį savivaldybės vadovai kviečiami profesinės sąjungos iniciatyva. Jiems už bilietus mokėti nereikėjo“.

Orientuojasi ne į politikus

Vilniaus miesto profesinei sąjungai vadovauja kažkada čia dirbęs Darius Šaluga. Jis 15min sakė, kad ši šventė – tradicinė, rengiama jau daug metų. Anksčiau organizuota tik profsąjungos nariams, prieš kelerius metus ji išsiplėtė, nes prisijungti norą pareiškė ir savivaldybės administracija. Tad dabar kviečiami visi darbuotojai, taip pat ir politikai.

„Buvo arti 400 žmonių. Kiek žinau, paskutinę akimirką atsirado dar norinčiųjų, paskui kažkas nubyrėjo, bet tiksliai pasakyti, ar kažkas netilpo, tai ir negaliu. Kiek žinau, kas norėjo, tas pakliuvo.

Normaliai viskas praėjo, atsiliepimai geri. Orientavomės į darbuotojus. Jau gerokai daugiau nei dešimt metų organizuojame tuos vakarėlius darbuotojams, prieš kelerius metus administracija pradėjo jungtis, tai irgi tradicija tapo, kad ne tik profsąjungos nariai, bet ir kiti darbuotojai gali dalyvauti. O į tarybos narius, politikus mes nesiorientuojame. Kviečiame tik miesto vadovus – merą, vicemerus, administracijos vadovybę, ir viskas“, – teigė D.Šaluga, patvirtindamas, kad meras Remigijus Šimašius vakarėlyje irgi dalyvavo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dainius Šaluga
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dainius Šaluga

D.Šaluga taip pat patvirtino, kad vynu darbuotojus vaišino ir opozicijos atstovas Artūras Zuokas, esą jis jau daug metų atsiunčia vyno, tad tai nebuvusi jokia naujiena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas