Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 23

Vilniaus Senamiestį puola žiurkės: gyventojai guodžiasi bijantys net šiukšles išnešti

Pačioje Vilniaus širdyje, viename iš Pylimo g. kiemų, gyventojai vaikšto labai atsargiai. Net šiukšles nešdami sako gerai apsidairantys, nes prie konteinerių juos labai dažnai pasitinka žiurkės. Kaip sako čia butą turinti Alina, blogiausia, kad jau nebeaišku, kur kreiptis, nes institucijos siuntinėja vienos pas kitas, o graužikų naikinimo įmonės už pačių gyventojų pinigus pagelbėja tik trumpam.
Kiemas Vilniaus Pylimo g., kurį puola žiurkės
Kiemas Vilniaus Pylimo g., kurį puola žiurkės / 15min montažas

Gyvena aplink konteinerius

Eini į konteinerį išmesti šiukšlių, o ten – daugybė žiurkių.

Tokį vaizdą viename Pylimo gatvės kieme sako ne kartą mačiusi Alina. Senamiesčio gyventoja tikina nebežinanti, kur kreiptis ir kaip prašyti pagalbos, nes graužikai jau ir namų link dairosi, ypač rudenėjant ir vėstant orams.

Alina pasakoja, kad situacija pablogėjo maždaug prieš metus. Ir ji linkusi manyti, kad nemaža dalis kaltės yra dėl vieno iš kieme esančių garažų.

„Mūsų vidiniame kieme stovi garažai, iš kurių vienas kaip ir niekam nepriklauso, kiek bandėme sužinoti. Raktus turi Lietuvos žydų bendruomenė, tačiau jie tvirtina, kad garažas jiems nepriklauso. Tas garažas tuščias.

O už to garažo sienos iš karto stovi šiukšlių konteineriai, kur visų namų gyventojai neša šiukšles. Po tuo garažų pridaryta urvų, neįsivaizduoju net kiek. Gal ir tame garaže tų urvų pilna, nežinau. Nuolat užsakinėjame naikinimo paslaugas, kurios mokamos, mokame mes iš Pylimo g. 6 ir Palangos g. 2. Nes neįmanoma.

Vienu metu buvo taip, kad norint išnešti šiukšles, reikėdavo prieinant kojomis trepsėti, nes iš po konteinerių išbėgdavo ir šešios, septynios žiurkės“, – pasakojo moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas