Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 22

Vilniaus vaikų ir jaunimo klubų reorganizacija žlugo: likviduoti įstaigų nepavyko

Daug aistrų sukėlęs siūlymas 12 Vilniuje veikiančių biudžetinių neformalaus švietimo/ugdymo klubų ir centrų likviduoti, vietoj jų sukuriant Sostinės vaikų ir jaunimo centro filialus, galutinę sprendimų fazę pasiekė gerokai pakoreguotas. Po diskusijų Švietimo komitete tarybai jau siūloma balsuoti dėl kai kurioms įstaigoms taikomų išimčių.
VMKMC veiklos
VMKMC veiklos / VMKMC nuotr.

Vilniaus savivaldybė planą optimizuoti šias įstaigas grindė noru taupyti lėšas bei gerinti teikiamas paslaugas. Tačiau pačios įstaigos šiaušėsi ir tikino, kad procesas skubotas, o juo siekiama tik vienos – centrus ir klubus sunaikinti.

Plačiau skaitykite čia: Vilniaus savivaldybė nori optimizuoti neformalaus ugdymo įstaigas, šios atkerta – mus sunaikins.

Ši reorganizacija turėjo paliesti vaikų ir jaunimo klubus „Kregždutė“, „Lakštingala“, „Jaunystė“, „Klevas“, „Šatrija“, „Verdenė“, „Meteoras“, Žirmūnų vaikų ir jaunimo klubą, Naujosios Vilnios moksleivių kūrybos namus, Moksleivių kūrybos ir mokymo centrą, Jaunųjų turistų centrą ir Saugaus miesto centrą.

Audringos diskusijos, ne tik įstaigų kolektyvų, bet ir tėvų bendruomenės įsitraukimas padarė savo. Bent jau dalis įstaigų sulaukė išimčių.

Trečiadienio tarybos posėdyje nuspręsta nelikviduoti keturių įstaigų – Naujosios Vilnios moksleivių kūrybos namų, Moksleivių kūrybos ir mokymo centro, Jaunųjų turistų centro ir Saugaus miesto centro.

Dar keturias įstaigas siūlyta taip bus ne likviduoti, o po dvi sujungti. Tačiau čia jau tarybos politikai ne juokais susikibo.

Vis dėlto vaikų ir jaunimo klubo „Klevas“ nebus likviduotas, o toliau gyvuos prie jo prijungus klubą „Kregždutė“.

Taip pat siūlyta sujungti ir klubą „Šatrija“ su Žirmūnų vaikų ir jaunimo klubu. Tačiau po ilgos diskusijos dukart balsavus sprendimas dėl sujungimo taip ir nebuvo priimtas, todėl abu klubai bent kol kas išliks savarankiški.

Dar keturi klubai – „Jaunystė“, „Meteoras“, „Verdenė“ ir „Lakštingala“ – turėjo būti likviduoti ir tapti Sostinės vaikų ir jaunimo centro „Hobiverse“ filialais.

Tačiau ir čia valdantiesiems to padaryti nepavyko. Pirmasis balsavimas dėl klubo „Jaunystė“ baigėsi neigiamu sprendimu. Taip pat baigėsi ir dukart vykę perbalsavimai, tad „Jaunystė“ liko gyvuoti kaip savarankiška įstaiga.

Taip pat balsavimai baigėsi ir dėl „Meteoro“, „Verdenės“ bei „Lakštingalos“.

Taip pasibaigus balsavimams kalbėję opozicijos politikai dėkojo ir balsavusiems, ir jaunimo klubų bendruomenėms, kurios paruošė argumentus, kodėl įstaigos turėtų išlikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas