Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 09

Vilniaus viešasis transportas dezinfekuosis

Vilnius tapo pirmuoju miestu Lietuvoje, kuris dėl viešojo transporto svarbos visuomenės sveikatai ėmė jį dezinfekuoti nuo populiariausių ir lengvai plintančių virusų, bakterijų bei parazitinių ligų sukėlėjų, skelbia Vilniaus miesto savivaldybė.
Nuo šiol į visuomeninį transportą vilniečiai lips tik per priekines duris
Visuomeninis transportas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sostinės savivaldybės valdomas „Vilniaus viešasis transportas“ ir Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija šią savaitę pasirašė laboratorinių tyrimų atlikimo sutartį, kuria įsipareigojo reguliariai atlikti viešojo transporto paviršių mėginių klinikinius, mikrobiologinius ir parazitologinius tyrimus.

Nepakeisime to, kad viešosios erdvės yra pagrindiniai įvairių virusų, bakterijų taikiniai, tačiau mes renkamės skirti lėšas ir ieškoti priemonių, kaip sustabdyti jų plitimą ir apsaugoti žmonių sveikatą.

Laboratorijos specialistai šią savaitę paėmė pirmuosius mėginius nuo autobusų salono paviršių – turėklų, kėdžių atlošų, rankenų.

„Šiam mūsų projektui nėra taikomi ekonominio naudingumo kriterijai. Kaip itin aktyviai naudojama viešosios infrastruktūros dalis, turime ilgalaikį tikslą tapti įvairių susirgimų plitimą stabdančia grandimi. Nepakeisime to, kad viešosios erdvės yra pagrindiniai įvairių virusų, bakterijų taikiniai, tačiau mes renkamės skirti lėšas ir ieškoti priemonių, kaip sustabdyti jų plitimą ir apsaugoti žmonių sveikatą“, – teigia „Vilniaus viešojo transporto“ generalinis direktorius Gintaras Maželis.

Papildydamas kasdieninį autobusų ir troleibusų salonų valymą bei plovimą, šiemet balandį „Vilniaus viešasis transportas“ pradėjo naudoti ir specialų, salono paviršiams skirtą, dezinfekavimo skystį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito