Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 28 /2015 04 29

Vilniaus Žvėryno gyventojai pasipiktino statybinėmis atliekomis šalia kylančio statinio

Vilniaus Žvėryno gyventojai pasipiktinę: jų teigimu, pačioje sostinės širdyje ant žalios vejos įrengtas statybinių atliekų sąvartynas. Tiesa, statybinio laužo krūva nėra tokia didelė, kaip galima pagalvoti girdint kai kurių gyventojų skundus. Vilniaus savivaldybė tvirtina, kad pasibaigus statyboms ši teritorija sužaliuos.
Statybos Upės gatvėje Vilniuje
Grunto krūva Upės ir Maloniosios gatvių sankryžoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Žvėrynas kaip ir Vilniaus miesto širdis, bet pažiūrėkite, kas šiuo metu vyksta pačioje širdyje – Upės ir Maloniosios gatvių sankryžoje: statybinių atliekų šiukšlynas. Skambinome į savivaldybę, mus tiesiog išjuokė. SBA koncernui savivaldybė išskyrė aikštelę šioje vietoje statybinėms atliekoms“, – 15min.lt rašė skaitytojas Audrius.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Statybos Upės gatvėje Vilniuje
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Statybos Upės gatvėje Vilniuje

Žvėryno gyventojo teigimu, statytojams išduotas leidimas ant žaliosios vejos kaupti statybines atliekas. Ir esą niekas nepaisė, kad čia buvo apželdinta teritorija, ką prieš dvejus metus padarė patys Maloniosios gatvės gyventojai.

„Šiandien viskas suniokota, ištrypta ir nieko nebeliko. O savivaldybės atsakymas – kam mums reikalingas jūsų parkas, jei čia bus pastatyti (po 3 metų) suoliukai“, – piktinasi Maloniosios gatvės gyventojas.

Žvėrynas kaip ir Vilniaus miesto širdis, bet pažiūrėkite, kas šiuo metu vyksta pačioje širdyje – Upės ir Maloniosios gatvių sankryžoje: statybinių atliekų šiukšlynas, – 15min.lt rašė skaitytojas Audrius.

Apsilankius nurodytoje vietoje situacija labai baisi nepasirodė. Vilniaus savivaldybė taip pat nelinkusi statytojų kaltinti suniokojus Žvėryno kampelį.

„Įmonei „Upės projektai“ 2014 metų liepą išduotas statybos leidimas. Statybos metu teritorija tarp Maloniosios gatvės ir Upės gatvės gali būti laikinai panaudota ir statybos reikmėms. Baigus statybos darbus, ši teritorija bus sutvarkyta“, – 15min.lt paaiškino Viktorija Kaušylienė, Vilniaus savivaldybės Inžinerinių tinklų poskyrio vedėja.

Vedėjos teigimu, Upės ir Maloniosios gatvių sankirtoje laikinai sukrautos kelios krūvelės grunto daugiau negu 25 metrų atstumu nuo artimiausio sklypo. 

„Pagal turimus duomenis, šioje vietoje medeliai neaugo. Prašymų apželdinti šią teritoriją savo lėšomis gauta nebuvo“, – tikino V.Kaušylienė.

Šioje vietoje turėtų išdygti verslo centras „Green Hall 2“.

SBA koncernas raštu pateikė 15min.lt komentarą:

Nepaisant to, kad minima teritorija mums nepriklauso ir statybas vykdome kitoje Upės gatvės pusėje, užuot ieškoję kaltų, esame pasirengę imtis iniciatyvos ir pašalinti išpiltą gruntą. Mes juk taip pat esame Žvėryno bendruomenės dalis ir mums ne tas pats, kokioje aplinkoje mes veikiame. Esame įsitikinę, kad pasibaigus statybų darbams gyventojai bus patenkinti šiuolaikiška infrastruktūra ir sutvarkyta aplinka, ir, esant reiklui, patys prisidės prie jos puoselėjimo. Beja, skaitytojo minėtoje teritorijoje pernai vasarą mūsų partneriai atliko aukštos įtampos elektros kabelio iškėlimo darbus, o juos baigus teritoriją sutvarkė – tai iliustruoja ne tik dokumentai, bet ir 2014 m. rugpjūčio 28 d. „Green Hall“ apsaugos kamerų užfiksuota nuotrauka. Nuo to laiko šioje teritorijoje jokie darbai mūsų užsakymu nebuvo atliekami.

SBA koncerno nuotr. /2014 m. rugpjūčio 28 d. „Green Hall“ apsaugos kamerų užfiksuota nuotrauka.
SBA koncerno nuotr. /2014 m. rugpjūčio 28 d. „Green Hall“ apsaugos kamerų užfiksuota nuotrauka.
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Statybos Upės gatvėje Vilniuje
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Statybos Upės gatvėje Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito