Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 06

Vilnietė dėkoja policijos pareigūnui: košmarišką trečiadienio rytą padėjo surasti pasimetusį sūnų

Vilniaus apskr. policija sulaukė vilnietės padėkos, dėl ištiestos pagalbos rankos ieškant pasimetusio sūnaus košmarišką trečiadienio rytą, kuomet dėl plikledžio sutriko viešojo transporto eismas, užfiksuota daug eismo įvykių, susidarė spūstys. Moteris dėkojo Vilniaus apskr. policijos vyresn. tyrėjui Jurijui Geglisui.
Kauno policijai perduoti nauji automobiliai
Policija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Labai norėčiau padėkoti tyrėjui, kuris šiandien padėjo rasti mano vaiką. Apie 6.30 ryto sūnus autobusu iš Santariškių stotelės išvažiavo į mokyklą ir 9 valandą dar nebuvo pasiekęs mokyklos. Telefonu su juo susisiekti negalėjau, kas buvo labai neįprasta, nes jo telefonas visada įjungtas ir, nors truputį vėluodamas, jis visada praneša man. Tiesiog sutapo, kad telefonas pirmą kartą gyvenime išsijungė būtent tokį rytą, koks buvo šis. Tikrai buvo labai neramu, juolab atsidarius žinių portalą mačiau nuotraukas apsivertusių bei į pėsčiųjų gatves „atskridusių“ automobilių bei antraštes „dešimtys sužeistųjų Vilniuje“ ir t. t.

Su manimi bendravęs tyrėjas man be galo padėjo, skambino ne vieną kartą, ramino, informavo, kad sūnaus telefonas buvo užfiksuotas toje ar anoje vietoje, sakė važiuojantis apvažiuoti Žvėryno apylinkių bei Laisvės pr. Radęs vaiką net pasisiūlė nuvežti jį į mokyklą ir tikrai padarė daugiau, nei reikalavo oficialios jo pareigos. Deja, praeityje turėjau ne pačią maloniausią patirtį su mūsų šalies teisėsaugos institucijomis ir skundų yra tekę rašyti ne vieną. Labai džiugu, kad atėjo diena, kai privalau parašyti ir padėką. Ačiū!“

Šia padėka policija pasidalino savo „Facebook“ paskyroje.

15min primena, kad rytas Vilniaus gatvėse buvo nepavydėtinas. Mieste dėl plikledžio, susiformavusio apie 6 val. ryto, nusidriekė įspūdingos spūstys, žmonės vėlavo į darbus po kelias valandas, kadangi neretai per valandą pavykdavo įveikti vos kilometrą. Dėl plikledžio sutriko viešojo transporto eismas, užfiksuota daug eismo įvykių, susidarė spūstys.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio 15min pateiktais duomenimis, kiek daugiau nei per 4 valandas, nuo ankstaus ryto iki 10.30 val, buvo užfiksuoti iš viso 92 pranešimai apie eismo įvykius. Iš jų bent 7-iuose nukentėjo žmonės – avarijos įformintos kaip įskaitinės. Dar 85 avarijos užregistruotos kaip techninės.

VIDEO: Gruodžio 6-osios rytinis plikledis ir avarijos paralyžiavo sostinės gatves

Vilniaus meras Remigijus Šimašius vėliau pripažino, jog sostinės tarnybos trečiadienio rytą nepakankamai operatyviai reagavo į oro sąlygas ir atsiprašo vilniečių už patirtus nepatogumus.

Kritikos sostinės kelininkams išsakė ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Nebe tie laikai, kad reikėtų ryte atsikėlus į dangų žiūrėti ir kažko tikėtis. Deja, eilinį kartą žiema atėjo netikėtai“, – žurnalistams teigė Vyriausybės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas