Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
15:00

Vilnietė iškėlė klausimą: kaip patekti pas šeimos gydytoją ir kodėl pasikeitė registracijos tvarka?

Socialiniame tinkle vilnietė Laura (vardas pakeistas) pasipiktino sostinės Centro poliklinikos registracijos tvarka ir teigė, kad pas įstaigoje dirbančius gydytojus internetu užsiregistruoti šiuo metu „be šansų“, o kada atsiras galimybė – nežinia. Taip esą nutiko dėl pasikeitusios registracijos tvarkos. Vis tik poliklinikos vadovė Laima Skrickienė sako, kad taip nėra – dėl pasikeitusios registracijos tvarkos eilės pas gydytojus nei sumažėjo, nei pailgėjo, o registracija tik per elektroninius valdžios vartus vyksta saugumo sumetimais bei kad nebūtų nutekinti pacientų asmens duomenys.
Centro poliklinika
Centro poliklinika / Sauliaus Žiūros nuotr.

Kam prireikė keisti gerai veikusią sistemą?

Savo patirtimi feisbuke pasidalinusi Laura piktinosi, jog Centro poliklinika, matyt, nusprendė neaptarnauti pacientų. Ji bandė registruotis pas šeimos gydytoją, tačiau iki šiol be priekaištų veikęs poliklinikos registracijos puslapis dabar nukreipia į elektroninius valdžios vartus ir registruotis tenka per platformą e. sveikata.

Moteris taip pat atkreipė dėmesį, kad Centro poliklinikoje pateikiamas tik vienas telefono numeris, o pabandžius registruotis per elektroninius valdžios vartus to padaryti nepavyko.

„Šiaip ne taip pavyko rasti, kur galima bandyti registruotis, o ten, ką besirinktum – tiesiog laisvų laikų nėra! Tikrai labai saugu – pas jokį daktarą nepakliūsi ir tiek. Kam prireikė gerai veikusią sistemą keisti neveikiančiu griozdu? O ką daryti, pavyzdžiui, mano mamai, kurią jau apėmė panika? Panašu, kad rūpintis žmonėmis nemadinga net artėjant rinkimams...

Tad turėkite omenyje – registruotis pas Centro poliklinikos gydytojus internetu šiuo metu be šansų, jų nėra jau kelias savaites, o kada atsiras galimybė – paslaptis“, – feisbuke rašė moteris.

Buvo galima užsiregistruoti tiesiogiai

Sostinės Centro poliklinikos direktorė Laima Skrickienė sako, kad pacientai pas gydytojus išties gali registruotis per elektroninius valdžios vartus.

Įstaigos interneto puslapyje taip pat yra pateikiama informacija. „Informuojame, kad nuo lapkričio 1 d. internetinė registracija pas gydytojus per www.pylimas.lt nebeveiks. Mes vykdome teisės aktų reikalavimus ir pereiname į nacionalinę pacientų registravimo sveikatos priežiūros paslaugoms sistemą https://ipr.esveikata.lt“, – rašoma poliklinikos tinklapyje.

Anksčiau pas Centro poliklinikos gydytojus buvo galima užsiregistruoti tiesiogiai, dabar (iki minėtos lapkričio 1-osios) galimi du registracijos būdai – jungiantis tiesiai prie e. sveikatos arba per įstaigos nuorodą, kuri taip pat nukreipia į elektroninius valdžios vartus. Paprasto būdo vizitui užsiregistruoti tiesiogiai, t.y. „aplenkiant“ e. sveikatą, nėra.

Centro poliklinikos puslapyje taip pat pateikiama instrukcija, kaip veikia naujoji registracijos sistema.

Tačiau kam ją reikėjo keisti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas