Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 20 /15:47

V.Benkunsko „atradimas“ nustebino kitus: meras sulaukė ironiškų pastabų

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas pranešė, kad po Konstitucijos prospektu rastas slaptas tunelis. Tai sulaukė ne vieno vilniečio, puikiai žinančio šį tunelį, nuostabos. Esą kaip jį galima vadinti slaptu, jei tai – prie Artūro Zuoko uždaryta požeminė pėsčiųjų perėja.

V.Benkunskas savo feisbuko paskyroje rašė, kad, nors atrodo, jog Vilnių pažįstame tikrai gerai, kartais unikalūs atradimai gali būti visai po nosim.

Leidosi į „lobių medžioklę“

„Senuose žemėlapiuose atradom, jog po Konstitucijos pr., netoli Nacionalinės dailės galerijos, yra slaptas tunelis. Tą teritoriją kruopščiai ištyrę, įsitikinome, kad tunelis tikrai yra!

Ilgai nelaukus, per šulinį atvėrėme įėjimą ir su komanda leidomės į tikrą lobių medžioklę – per šulinį nusileidom į požeminį tunelį. Nors aukso neradom, bet galimybių tunelį naudoti matom“, – rašė sostinės meras.

Anot V.Benkunsko, šulinį dar analizuoja mokslininkai.

Tačiau, kaip aiškino meras, tikimasi, kad ateityje jis galėtų tapti vilniečiams patogia požemine perėja, kuri dar palengvintų pėsčiųjų, dviratininkų judėjimą Konstitucijos pr.

„Tokios jungties mieste reikia, o jos įrengimas ne nuo nulio leistų tą padaryti reikšmingai greičiau ir pigiau“, – mano jis.

Vaikščiojo visą vaikystę

V.Benkunsko atradimas sulaukė ne vieno internauto nuostabos.

T.Tomilinas feisbuke rašė, kad visą vaikystę vaikštinėjo ta požemine perėja šalia Nacionalinės dailės galerijos, kurią meras pavadino slapta.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Tomas Tomilinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Tomas Tomilinas

„Aš nesuprantu, savivaldybėje nedirba vilniečių kuriems bent 40 metų? Tą tunelį uždarė buvusios valdžios, nes jiems nerūpėjo pėstieji, o tik pajamos iš prastų dešiniojo Neries kranto NT projektų ir automobilių eismas, bet kaip galima vadinti Zuoko laikais sunaikintą tunelį slaptu?

Tai gal ir Zuokas neegzistavo? Gal tai ne žmogus, o pikta legenda?“, – ironizavo parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas