Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 19

Vilniuje atsirado konteineriai „blogiems vaikams“: ar toks pokštas tikrai juokingas?

Vilniuje yra keliolika konteinerių, ant kurių puikuojasi užrašas „konteineris blogiems vaikams“. Skaitmeninio turinio kūrėjas, Liberalų sąjūdžio narys Karolis Paulavičius sako tokiu būdu norėjęs pakelti kitiems nuotaiką prieš Kalėdas. Tačiau socialiniuose tinkluose pasklidus nuotraukoms ne visiems šis pokštas pasirodė tinkamas. Viena Seimo narė net pareiškė, kad šio „pokšto“ autorius turėtų kreiptis pagalbos.
Konteineris su užrašu
Konteineris su užrašu / Karolio Paulavičiaus nuotr.

„Pradėjau eiti naujas pareigas Kalėdų senelio Vaikų rūšiavimo tarnyboje. Kaip žinia, Kalėdų senelis aplanko tik gerus vaikus. Dažnai tėveliai nežino kur dėti tuos, kurie neklauso. Taigi diegiame naują sistemą. Su Panda artimiausiomis dienomis įrengsime daugiau tokių konteinerių.

Nedėkokite, toks darbas. Tik atkreipiu dėmesį – konteineriai skirti tik blogiems vaikams. Nesupainiokite. Ramių artėjančių švenčių“, – savo feisbuko paskyroje parašė K.Paulavičius.

Nuotraukoje matyti ilgesnis tekstas: „Prašome elgtis atsakingai ir rūšiuoti. Į šį konteinerį mesti tik tuos vaikus, kurie pernai neklausė tėvų.

Pagarbiai – Kalėdų senelio Vaikų rūšiavimo tarnyba“.

Pats įrašas nesulaukė itin didelio dėmesio, vis dėlto nuotraukos su konteineriu išplito ir imtos aptarinėti ganėtinai plačiai. Daugiausia vis dėlto neigiamai, kadangi toks „pokštas“ apie apie konteinerį blogiems vaikams daugeliui atrodė visiškai nevykęs.

Pats K.Paulavičius LNK laidai „Labas vakaras, Lietuva“ sakė, kad tenorėjęs pakelti žmonėms nuotaiką: „Dauguma žmonių pamatę, žinoma, nusišypso. Vaikščiodami su šuneliu pamatėme po vieną konteinerį, kuris yra tiesiog nenaudojamas ir išnaudojome tam, kad pakeltume žmonėms nuotaiką.

Yra iniciatyva, kur padėti tuos blogus vaikus. Galima auklėti, bet kai sakoma, kad nėra blogų vaikų, tai mes tik džiaugsimės, jeigu nebus tų vaiko. Jeigu rasime, nusiųsime juos Kalėdų seneliui padėti kaip nykštukams.“

Jis akcentavo, kad šios jo iniciatyvos negalima sieti su tragiškais įvykiais, kurių Lietuvoje turėjome neseniai. Tarkim, tėvas nė metų neturintį kūdikį išmetė per langą, o Kauno gyvybės langelyje palikta dvejų metų mergytė.

Seimo narė Jurgita Sejonienė irgi pasidalijo nuotrauka su šiuo K.Paulavičiaus įrašu, o viename iš komentarų parašė, kad tai „juokelis Žemaitaičio lygio, kur žydukus mušti ragino“.

LNK laidai „labas vakaras, Lietuva“ parlamentarė sakė, kad pamačius tokį užrašą ją visų pirma apėmė apmaudas, o esą „jeigu tai humoras, tai labai nevykęs“.

Anot Seimo narės, kai kuriuose sostinės rajonuose žmonės pasipiktinę jau kreipėsi į seniūnus, kurie žada pranešti policijai. Ji pati paragino tiesiog nuplėšti tokius užrašus ir lapelius išmesti.

„Matyt, kai žmonės taip nevykusiai juokauja, atrodo, kad su jų emocijomis, su jų psichika nėra viskas tvarkoje. Aš tikrai susirūpinčiau tokio žmogaus vietoje, kad arba reikėtų kitaip juokauti, arba, jeigu jam tai atrodo normalu, kreiptis specialisto pagalbos“, – kalbėjo J.Sejonienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas