Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje „Auksinėmis krivūlėmis“ apdovanotos geriausios savivaldybės

Vilniuje ketvirtadienį devynioliktą kartą „Auksinių krivūlių“ statulėlėmis už įvairius pasiekimus apdovanotos šalies savivaldybės. 
Lietuvos savivaldybių asociacija / BNS nuotr.
Lietuvos savivaldybių asociacija / BNS nuotr.

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) rengiamų apdovanojimų ceremonijoje skulptoriaus Ramūno Almino sukurtas statulėles Lietuvos nacionaliniame dramos teatre merams įteikė visų 14 ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje, Lietuvos verslo konfederacijos bei Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovai.

„Kokie politiniai ar geopolitiniai pokyčiai bevyktų, vietos savivalda gyventojams turi būti stabilumo garantas, o viešųjų paslaugų ir kasdienės gerovės užtikrinimas – nuolatinis ir nepertraukiamas“ – renginyje sakė laikinasis LSA vadovas, Plungės rajono meras Audrius Klišonis.

Susirinkusius šalies savivaldybių atstovus pasveikino ir prezidentas Gitanas Nausėda, jis teigia per penkerius metus aplankęs kone visas Lietuvos savivaldybes ir kalbėjo tiek su vietos gyventojais, tiek su savivaldos atstovais.

„Visur mačiau žmones, pasirengusius dirbti savo kraštui, mačiau, kaip didžiųjų valstybės krizių akivaizdoje jie ėmėsi lyderystės ir lanksčiai bei išmintingai sprendė iššūkius. Nuo pat pradžių ėmėmės bendrų darbų, siekdami aktualiausių klausimų sprendimo. Nemažai nuveikėme savivaldos skolinimosi, žemės valdymo klausimais. Pirmieji žingsniai žengti – dabar reikia pagerinti įgyvendinimą“, – kalbėjo G. Nausėda.

Prezidentui įteiktas „Auksinės krivūlės“ riterio vardo ženklas, kuris už ypatingus nuopelnus savivaldai jam buvo skirtas prieš porą metų.

Apdovanojimuose dalyvavusi Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė sakė, kad kiekvieni apdovanojimai yra „prasminga galimybė pakilti virš kasdienybės triukšmo, stabtelėti ir įvertinti nueitą kelią“.

„Greitų pokyčių pasaulyje, randantis naujovėms, žmonės dažnai nori patirti jas ir savo savivaldybėse, nori matyti savivaldą inovatyvią ir naujovišką, galinčią daryti dalykus, kuriuos daro verslas ar tarptautinė bendruomenė“, – teigė ji.

Aplinkos ministerija už geriausius rezultatus maisto, virtuvės ir biologinių atliekų surinkime ir perdirbime apdovanojo Anykščių rajono savivaldybę, Ekonomikos ir inovacijų ministerija už atvirumą investicijoms apdovanojimą skyrė Visagino savivaldybei, Kultūros ministerija Varėnos rajono savivaldybę įvardijo kaip kultūros puoselėtoją, o Kauno miesto savivaldybė Susisiekimo ministerijos įvertinta kaip pirmoji įvedusi mažos taršos zonas.

„Auksinės krivūlės“ statulėlę Finansų ministerijos nominacijoje už atsakingą viešųjų finansų valdymą pelnė Pasvalio rajono savivaldybė, o Krašto apsaugos ministerija už indėlį į visuotinės gynybos stiprinimą ir sklandų bendradarbiavimą su krašto apsaugos sistema apdovanojo Radviliškio rajono savivaldybę.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija už žmonių su negalia globos deinstitucionalizacijos įgyvendinimą įvertino Marijampolės savivaldybę, už inovatyvius sveikatos valdysenos sprendimus Sveikatos apsaugos ministerija statulėlę skyrė Akmenės rajono savivaldybei, o Švietimo, mokslo ir sporto ministerija už kryptingą savivaldybės iniciatyvą užtikrinant kokybišką švietimą kiekvienam – Molėtų rajono savivaldybei.

Kauno rajono savivaldybė apdovanojimą pelnė nominacijoje už indėlį į socialiai jautrių grupių integraciją į visuomenę, kurią įsteigė Teisingumo ministerija.

Už ryšių su diaspora stiprinimą ir kraštiečių grįžimo skatinimą Užsienio reikalų ministerija įvertino Jurbarko rajono savivaldybę, o Joniškio rajono savivaldybei „Auksinė krivūlė“ įteikta už energetinės ekosistemos kūrimą – nominacijoje, kurią įsteigė Energetikos ministerija.

Jonavos rajono savivaldybei apdovanojimas įteiktas Žemės ūkio ministerijos nominacijoje už pienininkystės puoselėjimą ir plėtrą, o Vilniaus miesto savivaldybei – už lyderystę narkotikų prevencijos srityje Vidaus reikalų ministerijos nominacijoje.

„Auksines krivūles“ tradiciškai įteikė ir LSA partneriai.

Už naują kryptį Europos meno mylėtojų žemėlapyje Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje apdovanojimą skyrė Panevėžio miesto savivaldybei, Lietuvos verslo konfederacija už aktyvią pagalbą verslui plėtojant ir skatinant verslo turizmą – Palangos miesto savivaldybei, o Lietuvos pramonininkų konfederacija apdovanojo Plungės rajono savivaldybę už verslo sąlygas gerinančias įgyvendintas ir įgyvendinamas iniciatyvas.

A. Klišonis taip pat paskelbė 2024 metų „Auksinės krivūlės“ riterio vardo laureatus.

Šis apdovanojimas, teikiamas asmenims už nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui, šiemet skirtas pedagogui, „Dainų švenčių“ tradicijos puoselėtojui Juozui Mikutavičiui, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narei, Priekulės meno ir kultūros centro darbuotojai Virginai Asnauskienei ir ilgamečiam merui, Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nariui Antanui Bezarui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas