Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 24 /10:51

Vilniuje prie Katedros aikštės eksponuojamas Ukrainoje pamuštas rusų tankas

Vilniuje, Katedros aikštės prieigose, eksponuojamas į Lietuvą atvežtas Ukrainos kariuomenės sunaikintas rusų tankas T-72B.
Šalia Katedros aikštės eksponuojamas kare ukrainiečių sunaikintas rusiškas tankas
Šalia Katedros aikštės eksponuojamas kare ukrainiečių sunaikintas rusiškas tankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pristatydamas Vilniuje, Katedros aikštės prieigose, penktadienį pradėtą eksponuoti Ukrainos pajėgų sunaikintą rusų tanką, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kvietė nenuilsti remiant metus prieš Rusijos agresiją kovojančią Ukrainą.

„Remti (...) niekas nežino kada pasibaigs karas, bet žino savo galimybes remti, kiek gali paremti Ukrainą, ir ta parama turi būti nuosekli“, – žurnalistams kalbėjo ministras.

Nukauti rusų tankai taip pat bus eksponuojami ir Vokietijoje, Latvijoje bei Estijoje. Pasak ministro, tai yra „simbolinė ukrainiečių padėka toms šalims, kurios labai aktyviai rėmė ir remia Ukrainą“.

Kaip teigė ministro patarėja Kamilė Šeraitė, eksponuojamas sunaikintas T-72B rusų tankas buvo nukautas Dmytrivkoje prieštankinių raketų sistema „Javelin“.

Anot jos, svarstomos galimybės šį karo veiksmus liudijantį trofėjų eksponuoti ir kituose miestuose.

„Kol kas tiksliai nežinom. Labai džiaugėmės, kad pavyko iki vasario 24 dienos atsigabenti čia (...) galiausiai jis tikrai atsiras Kaune, prie karo muziejaus“, – kalbėjo ji.

Trofėjinis tankas bus eksponuojamas automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Katedros aikštės Vilniuje iki kovo 16 dienos, jį Vytauto Didžiojo karo muziejui Kaune iki šių metų pabaigos paskolino Kyivo karo muziejus.

Šis karo trofėjus – puikus pavyzdys, kad vienybė, kovinė dvasia, pasiaukojimas ir mūsų nepertraukiama parama Ukrainai gali atremti net ir gerai ginkluotą priešą, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

Skaičiuojama, kad karo išvakarėse rusų kariai turėjo daugiau nei 2250 įvairių modifikacijų T-72B vienetų. Ukrainos kariams pavyko sunaikinti ir perimti ne mažiau kaip 450 šių tankų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi