Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 11

Vilnius apsisprendė senų troleibusų nuo užsienio svečių neslėpti: jie vis dėlto važiuoja

Seni troleibusai Vilniuje sulaukė daug dėmesio Lietuvai ruošiantis NATO viršūnių susitikimui – tuomet „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) paskelbė, kad renginio dienomis į miestą neišleis senųjų „Škodų“. Tačiau renginys prasidėjo, o seni troleibusai važiuoja. Negi suveikė kritika, kad Vilnius mėgina dirbtinai nudailinti savo veidą?

Sulaukė pašaipų

Toks pranešimas pasirodė birželio pabaigoje. Tuomet VVT pranešė, kad renginio dienomis kursuoti neišleis senų „Škoda“ troleibusų. Toks sprendimas feisbuke sukėlė nemažai nusistebėjimo ir kandumo. Kai kas ironiškai klausė, ar per NATO viršūnių susitikimą iš sostinės išveš benamius – taip buvo daroma Maskvos olimpiados metu.

Tačiau įmonė aiškino, kad tai nesusiję tik su įvaizdžiu. Tiesa, praėjus kelioms savaitėms tokio įrašo VVT feisbuke neberasite – jis ištrintas.

Tuo metu VVT teigė, kad NATO viršūnių susitikimo metu mieste kursuos nauji troleibusai, senieji „Škoda“ bus išleidžiami tik esant papildomam poreikiui. O toks sprendimas esą nesusijęs išimtinai su įvaizdžio klausimu.

Andriaus Syto nuotr./Senas troleibusas liepos 10-ąją
Andriaus Syto nuotr./Senas troleibusas liepos 10-ąją

„Prioriteto tvarka bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ visada į maršrutus išleidžia pirmiausia naujas transporto priemones dėl keleivių komfortiškų kelionių, o pagal likusį poreikį kitas.

Nuo birželio 23 d. įvesti vasaros tvarkaraščiai, kaip įprasta, transporto priemonių skaičius maršrutuose vasaros laikotarpiu yra mažesnis“, – aiškino įmonės atstovai.

„Be abejo, jei naujų troleibusų nepakaks, kursuos ir seni troleibusai“, – tuomet nurodė „Vilniaus viešasis transportas“.

Vis dėlto važiuoja ir seni

Tad liepos 11-ąją žurnalistas Andrius Sytas feisbuke parodė, kad senieji troleibusai renginio dieną niekur nedingo.

„Miesto aktualijos: Vilnius išklausė griežtos kritikos ir samito svečiams rodo taipogi ir senus autobusus“, – prie seno troleibuso Savanorių prospekte nuotraukos parašė jis.

Žurnalistas taip pat pasidalijo nuotrauka iš seno troleibuso, darytą pirmadienio vakarą.

„Kaip ir buvo planuota“

Komentuodami tai VVT atstovai 15min teigė, kad viskas vyksta, kaip ir buvo žadama.

Kaip ir buvo planuota bei skelbta anksčiau, esant poreikiui, į gatves išriedėjo ir seni troleibusai.

„NATO viršūnių susitikimo metu dėl įvestų eismo ribojimų viešojo transporto priemonių poreikis, įskaitant troleibusus, yra mažesnis – liepos 11–12 dienomis nekursuoja 3, 16, 18 ir 20 maršrutų troleibusai, tačiau dažniau važiuoja 7 maršruto troleibusai. Kituose maršrutuose troleibusai kursuoja įprastai.

Siekiant užtikrinti komfortiškas keliones, į gatves visuomet pirmiausia išleidžiami naujesnių modelių troleibusai. Kaip ir buvo planuota bei skelbta anksčiau, esant poreikiui, į gatves išriedėjo ir seni troleibusai, todėl šiuo metu Vilniuje galima pamatyti kursuojančias ir senesnes transporto priemones“, – savo komentare teigia VVT.

Bendrovės skaičiavimais, šiuo metu Vilniuje važinėja 72 naujesnio modelio ir 26 senesni troleibusai.

Jau kitąmet vaizdas sostinės gatvėse turėtų iš esmės pasikeisti, kadangi Vilnių 2024 m. vasarą pasieks beveik 100 naujų troleibusų, o per 2025 m. bus atnaujintas visas troleibusų parkas – vidutinis jų amžius sieks kiek daugiau nei dvejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi