Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 01 08

Vilnius ruošiasi sniegui: kiemsargiams primenama nemesti sniego ant gatvių

Savaitgalį Vilniuje žadamas sniegas. Tad darbo padaugės miesto gatves prižiūrinčiai bendrovei „Grinda“ ir kiemsargiams, valantiems šaligatvius. Pastariesiems turima priekaištų dėl darbo po praeito snygio, kadangi kai kur tebeguli po Kalėdų iškritęs sniegas. Be to, kai kurie kiemsargiai iki šiol neatsikratė įpročio nukastą sniegą mesti ant važiuojamosios gatvės dalies, o tai daryti draudžiama.
Užpustytos ir slidžios Vilniaus gatvės
Užpustytos ir slidžios Vilniaus gatvės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ši žiema miesto tvarkytojus kol kas lepino – sniegas iškrito tik po Kalėdų. Tačiau vairuotojai, pėstieji vis tiek buvo linkę skųstis, kad žiema tiek kelininkus, tiek kiemsargius esą vėl užklupo netikėtai – sniegas valomas buvo vangiai.

Praėjus beveik dviem savaitėms ir sinoptikams vėl pažadėjus sniego, Vilniaus miesto savivaldybė pranešė nubaudusi netinkamai dirbančias miesto tvarkytojų bendroves piniginėmis baudomis. Pasipiktinimo nuslėpti neįstengė ir meras Remigijus Šimašius, tradiciškai savo poziciją išsakęs socialiniame tinkle „Facebook“.

„Savaitgalį pranašaujamas sniegas. Visus informuoju, kad nuo visų (!) Vilniaus šaligatvių sniegas turi būti nuvalytas ne vėliau kaip per parą, o pirmiausia – nuo stotelių, perėjų bei laiptų. Manęs visiškai netenkina situacija, kai praėjus daugiau nei savaitei nuo snigimo kai kuriuose rajonuose šaligatvių nuvalymo kokybė yra tragiška. Šito nesiruošiu palikti savieigai nei toleruoti ateityje“, – parašė meras.

Kartu miesto vadovas papasakojo, kad pastarosiomis dienomis buvo pasitelkti kontrolieriai, prižiūrintys parkavimą, kurie Vilniuje fiksavo nenuvalytas vietas, likusias net ir po to, kai miestą valančios bendrovės „Stebulė“ ir „Mano aplinka“ buvo nubaustos. Esą už tai jos bus skirtos pakartotinės baudos už sutartinių įsipareigojimų nevykdymą.

Dar vienas dalykas, kurį prieš snygį kiemsargiams primena valdininkai, – draudimas nukastą sniegą mesti ant gatvių. Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė užtikrino, kad tai yra draudžiama.

Manęs visiškai netenkina situacija, kai praėjus daugiau nei savaitei nuo snigimo kai kuriuose rajonuose šaligatvių nuvalymo kokybė yra tragiška, – „Facebook“ parašė R.Šimašius.

Tačiau ketvirtadienį kaip tik taip atrodė Pylimo gatvės kampas ties sankryža su Pamėnkalnio ir Jogailos gatvėmis. Sniegas nuo šaligatvio buvo nukastas ant gatvės, šiek tiek aptirpo, o tada užšalo paversdamas gatvės atkarpą čiuožykla automobiliams. Tokį vaizdą neretai pastebi vairuotojai ir atokesniuose miesto rajonuose.

„Iš tikrųjų tokių dalykų nedaroma, ypač per šalčius, gal nebent netyčia kiemsargis padarė. Rangovinės organizacijos atstovė mane informavo, kad penktadienio rytą ten nieko jau nebebuvo, sniegas į krūvas ant šaligatvio tvarkingai sukrautos“, – tikino I.Mikalauskienė.

Sniegas nuo šaligatvių nėra išvežamas, jis krūvose laukia šiltų orų, kadangi tai būtų itin brangu. Tik iš reprezentacinių vietų, kuriose numatomi kokie nors renginiai, sniegas vežamas – Gedimino prospekto, Katedros aikštės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas