Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 29

Vilnius tikina, kad neįgalieji neliks be pavežėjimo, nustojus veikti „Socialiniam taksi“

Vilniaus savivaldybė tikina, kad neįgalieji neliks be pavežėjimo paslaugų, sostinėje nuo ateinančio pirmadienio nustojus veikti „Socialiniam taksi“.
„Socialinis taksi“
„Socialinis taksi“ / Bendrovės nuotr.
Temos: 2 Taksi Negalia

„Socialinis taksi“ penktadienį pranešė, kad savivaldybė šiemet programai nesuteikė finansavimo, nes po reorganizacijos iniciatyva neatitiko formalių kriterijų dėl patirties teikiant paslaugas.

„Esame priversti stabdyti paslaugų teikimą Vilniaus miesto gyventojams. Tai, kad po 10 metų veiklos, sostinėje žmonės su negalia lieka be galimybės išeiti iš namų, nukeliauti į gydymo, darbo, švietimo, kultūros įstaigas – didelis žingsnis atgal“, – sako „Socialinis taksi“ vadovė Solveiga Ratkevičiūtė.

„Socialinis taksi“ nurodo, kad po instituto reorganizacijos tapo viešąja įstaiga ir nepaisant to, kad dirba ta pati komanda, naudojama ta pati techninė bazė, finansavimo negavo kaip neturinti pakankamai patirties.

Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Nadežda Buinickienė BNS patvirtino, kad situacija susiklostė tokia, kaip nurodė „Socialinis taksi“, tačiau paslaugas sostinėje teikia ir daugiau įstaigų, taip pat planuojama skelbti viešąjį pirkimą.

„Tokia panaši situacija ir yra, labai apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, kadangi buvo sukurtas naujas juridinis vienetas, jie neatitiko kriterijų dėl vienerių metų patirties, todėl nebuvo skirtas finansavimas, bet tie formalūs reikalavimai yra ministerijos patvirtintos tvarkos apraše“, – sakė N.Buinickienė.

Pasak N.Buinickienės, paslaugos yra užtikrinamos, tačiau jų gali trūkti, ir dėl to planuojama skelbti viešąjį pirkimą. Savivaldybės atstovė pažymėjo, kad jame galės dalyvauti ir finansavimo negavęs „Socialinis taksi“.

„Šią paslaugą organizuoja ir kitos paslaugų įmonės ir įstaigos: ir Socialinių paslaugų centras, ir Maltos ordino pagalbos tarnyba, Asmenų su stuburo pažeidimais asociacija, dar kelios organizacijos“, – sakė N.Buinickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas