Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 02 /14:32

Virginija Baltraitienė pripažino su Daiva Gineikaite susitikusi prieš konkursą į NŽT

Žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė antradienį pirmą kartą viešai patvirtino metus sklandžiusį gandą, kad dar prieš konkursą į Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės postą buvo susitikusi su Daiva Gineikaite, kuri vėliau šį konkursą laimėjo.
Daiva Gineikaitė dalyvavo STT apklausoje
Daiva Gineikaitė dalyvavo STT apklausoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Konkursas į NŽT vadovės pareigas Žemės ūkio ministerijoje vyko 2014 m. rudenį. Jau tada sklandė gandai, kad šį konkursą turėtų laimėti kaunietė D.Gineikaitė arba Darbo partijos narys iš Trakų Arvydas Sabockis. 

Konkurso sąlygose buvo nuostatų, kurios idealiai atitiko abiejų šių kandidatų patirtį. 

Tuomet Žemės ūkio ministerija 15min pranešė, kad konkurse dalyvauja aštuoni kandidatai. 

Jei po teismo tarnybinio tyrimo rekomendacija bus ją atleisti, jai būtų užkirstas kelias trejus metus dirbti valstybės tarnyboje, – sakė ministrė.

Tačiau dabar ministrė V.Baltraitienė sako, kad kandidatų buvo daugiau. 

Pasak jos, dokumentus buvo pateikę net 14 kandidatų, tačiau paskutinėje atrankoje pasirodė šeši. 

Net keturi kandidatai konkurso išvakarėse, V.Baltraitienės teigimu, apsilankė pas ją ir teiravosi, ar tikrai gali dalyvauti konkurse. Tarp jų, pasak V.Baltraitienės, buvo ir D.Gineikaitė. 

Tai ministrė pareiškė antradienį viešėdama Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdyje Seime.

Tačiau ministrė griežtai neigia, kad šis apsilankymas reiškia, jog D.Gineikaitė turėjo jos palaikymą. Ji tikino visiems keturiems pas ją atėjusiems konkursantams pasakiusi, kad konkursas yra atviras ir visi jame gali dalyvauti.

Po posėdžio žurnalistams ministrė neatskleidė, kas buvo kiti trys kandidatai apsilankę pas ją konkurso išvakarėse, V.Baltraitienė neatskleidė. 

"Tikrai nepasakosiu. Nė vieno nesikviečiau pati. Tas, kas nori dalyvauti, jeigu sugalvoja, visus priimu. Gali ateiti. Vienintelis pokalbis, kuris buvo, tai, ar tikrai mes galime dalyvauti. Man šiaip durnai atrodo toks klausimas, bet visai atvirai galiu pasakyti, kad visi galite dalyvauti, jeigu atitinkate konkurso sąlygas", - kalbėjo ji. 

Tačiau Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligjui Masiuliui atrodo, kad tokie susitikimai kvepia protekcionizmu.

V.Baltraitienė sako iki šiol esanti įsitikinusi, kad D.Gineikaitė NŽT vadove tapo skaidriai ir tarnybai vadovavo gerai. Esą ji vykdė pertvarkas ir norėjo nusistovėjusią sistemą pakeisti.

Ministrė pabrėžė, kad D.Gineikaitė avariją, dėl kurios neteko darbo NŽT, padarė ne darbo metu, tačiau tikino, kad, nepaisant to, toks elgesys nepateisinamas. 

„Tas įvykis garbės nedaro nei direktorei, nei visai tarnybai. Jai yra pradėtas tarnybinis patikrinimas, bet jis yra sustabdytas laukiant teismo sprendimo. Jei iki teismo būtų tyrimas baigtas, o teismas ją išteisintų, ji galėtų bylinėtis dėl grąžinimo į darbą. Jei po teismo tarnybinio tyrimo rekomendacija bus ją atleisti, jai būtų užkirstas kelias trejus metus dirbti valstybės tarnyboje“, – aiškino V.Baltraitienė.

Ministrė pažymėjo, kad šiuo metu jau paskelbtas naujas NŽT direktoriaus konkursas. Šįkart jis vyks Valstybės tarnybos departamente. 

Tačiau nei ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus vedėja Božena Zaborovska, nei NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vadovas Audrius Gelžinis BNS sakė nieko apie konkursą nežinantys.

Anot ministrės, netrukus bus paskelbtas ir Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vadovo konkursas. Šios agentūros vadovė pasitraukė po 15min publikacijų kilus skandalui, kad agentūra maisto produktus varguoliams perka itin didelėmis kainomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas