Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 20

Visiškas nebaudžiamumas: šiukšles prie Vokės upės atvežė ir paliko

Vokės upės pakrantė šalia Trakų Vokės Vilniaus pakraštyje praėjusią savaitę „pasidabino“ šiukšlių krūvomis. Vietos gyventojai užfiksavo, kaip čia atvažiuoja mikroautobusas, du nedideli sunkvežimiai ir palieka statybinių bei buitinių atliekų krūvas. Vilniaus savivaldybės viešosios tvarkos specialistai kol kas aiškinasi kaltininkus.

Buvęs Seimo narys Aleksandras Sacharukas kas dieną bėgioja kartu su šunimi Vokės pakrantėmis. Praėjusią savaitę jis tapo nemalonaus įvykio liudininku, kai į Vokės upės pakrantę buvo atvežta ir išpilta keli sunkvežimiai statybinių ir buitinių atliekų.

Paminklų bendrovė mašiną pardavė

Kaip teigia A.Sacharukas, sunkvežimių vairuotojai su juo į kalbas nesileido. Viena mašina buvo įstrigusi ir stovėjo prie pat išverstos šiukšlių krūvos. Atvažiavęs antrasis vairuotojas kolegą ištraukė, ir abu sunkvežimiai nurūko laukais.

Vienas iš jų buvo pažymėtas paminklus gaminančios ir parduodančios įmonės „Amžinasis akmuo“ pavadinimu ir telefono numeriais. Paskambinus vienu iš jų, bendrovės atstovė paaiškino, kad automobilis buvo visiškai neseniai parduotas.

„Pardavėm tą sunkvežimį spalio 9 dieną. Mūsų klaida, kad leidome jam išvažiuoti iš kiemo nenuėmę savo lipdukų. Bet ta mašina jau tikrai ne mūsų, turime visus dokumentus“, – 15min.lt teigė moteris.

A.Sacharukas tvirtina, kad situacija vis dar nėra pasikeitusi – pirmą kartą šiukšlių krūvas jis pamatė kiek daugiau nei prieš savaitę, šeštadienį, eidamas su savo dukra ir dar vienu vaiku, o šį savaitgalį viskas gulėjo ten, kur buvo palikta.

Daugiausia – statybinės atliekos

„Praėjusį šeštadienį mums einant pravažiavo dideliu greičiu mikroautobusas ir tada pamačiau kaimyną, kuris bėgo paskui tą mašiną. Nuėjom prie upės ir radom išpiltas dideles atliekų krūvas. Tokių šlykščių – gipskartonio, plastmasės ir t.t. Paskambinau 112, pranešiau aplinkosaugininkams, jie atvažiavo ir nustebo, teigdami, kad patys pirmą kartą mato tokias dideles išpiltas krūvas. Jie užsirašė to mikroautobuso numerius, viską užfiksavo. O ketvirtadienį bėgau ryte ir pamačiau dar vieną tokių pačių atliekų krūvą arčiau upės. Kitoje pusėje stovėjo sunkvežimis, iš kurio tuo metu krovė šiukšles“, – piktinosi vyras.

Jei kaltininkai, užteršę laukus netoli Vokės upės, bus rasti, jiems teksią sumokėti iki 289 eurų siekiančią baudą. 

Iš viso pakrantėje dabar jau suskaičiuojamos 6 statybinių ir kitokių atliekų krūvos, visos labai panašios, tad A.Sacharukas spėja, jog jos suvežtos iš vieno statybų objekto, galbūt – kokio nors remontuojamo didelio verslo objekto.

Gyventojas piktinosi, kad netoliese už Europos Sąjungos pinigus sutvarkytas parkas, gyventojai patys prižiūri paplūdimį, o čia kažkas užsimanė ir paliko savo atliekas, galbūt manydamas, jog niekas nesuuos ir jų nenubaus.

Aplinkosaugininkai darbą perdavė Vilniaus savivaldybės viešosios tvarkos sergėtojams. Tad, kas tie įžūlūs šiukšlintojai, šiuo metu aiškinasi Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Skyriaus vedėjas Marius Švaikauskas 15min.lt užtikrino, kad kaltininkai, užteršę laukus netoli Vokės upės, bus rasti. Jiems teksią sumokėti iki 289 eurų siekiančią baudą. 

Nuvažiavę į vietą specialistai surašė aktą, kuriame užfiksuota, kad išversti keli sunkvežimiai statybinių ir buitinių atliekų. Pradėtas tyrimas dėl tvarkos ir švaros taisyklių pažeidimo, viešosios tvarkos specialistai turi transporto priemonių numerius, tad neiškilsią problemų randant jų savininkus.

„Bus jiems skirta bauda. Taip pat yra galimybė įvertinti žalą gamtai. Jeigu jie nesutiks išvežti tų šiukšlių, o tai bus valstybinė žemė, miestas tą padarys savo lėšomis, bet sąskaitą pateiks pagal Civilinį kodeksą pažeidėjams“, – aiškino M.Švaikauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento