Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 31

Visų Šventųjų dieną Kauno senamiestis pasipuoš „sielų upe“

Sekmadienį, Visų Šventųjų dieną nuo 17.00 val. Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybė (VU KHF SA)  pradeda tradicinę akciją „Sielų upė“ ir kviečia visus kauniečius į miesto centrą ir senamiestį.
Akcija „Sielų upė“
Akcija „Sielų upė“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Studentai sako, kad savo renginiu, kuris šiais metais organizuojamas jau 14-tą kartą, siekia priminti senąsias Vėlinių tradicijas ir vienyti miesto bendruomenę pagerbiant tuos, kurie palikę gimtuosius lizdus, jau glaudžias po Dievo sparnu.

„Mirtis tai ne pabaiga, tai tik slenkstis. Siela nenustoja plazdėti, tik drugelio sparnais pakyla į kitą, amžiną Tėvynę. Todėl mes būdami čia, žemėje, turime padėti sielos sparnams spindėti ryškiausiomis spalvomis, prisimindami ir pagerbdami jas“ – pasakoja viena iš „Sielų upė 2015“ iniciatorių.  

Lapkričio 1-osios vakarą (17.00 – 22.00 val.) aplankiusius artimųjų kapus studentai kviečia ateiti į Laisvės alėją ir Vilniaus gatvę, kad  pabūtų kartu su tais, kurie dangun išėjo, ir uždegtų už juos žvakutę. 

Ne tik VU Kauno humanitarinio fakulteto, bet ir viso miesto tradicija tapusi „Sielų upė“, 2002 m. prasidėjusi gražia kultūros vadybos studentų iniciatyva fakulteto teritorijoje, metams bėgant tapo žinomu ir laukiamu renginiu. Šiemet Kauno miesto centre nušvis 5000 žvakučių. Šiais metais „Sielų upė“ tekės kitokia vaga, ne iki Kauno Šv.arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, kaip yra visiems įprasta, o iki Vienybės aikštės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento