Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 27

Visuomenininkai Klaipėdos aplinkosaugininkų vadui: „Būkit geras, pasitraukit!“

Pirmadienį gausiai į diskusiją „Ką daryti, kad aplinkosauga iš tiesų saugotų gamtą?“ susirinkę klaipėdiečiai audringais plojimais palydėjo visuomenininkų siūlymą pasitraukti iš posto Alfredui Šepštui, Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos skyriaus viršininkui.
Klaipėdoje viena labiausiai jaudinančių temų – aplinkosauga. Pirmadienį I.Simonaitytės bibliotekoje surengta diskusija, kokių pokyčių reikia aplinkosaugos sistemoje
Klaipėdoje viena labiausiai jaudinančių temų – aplinkosauga. Pirmadienį I.Simonaitytės bibliotekoje surengta diskusija, kokių pokyčių reikia aplinkosaugos sistemoje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Įsisiūbavus „Grigeo Klaipėda“ skandalui, kai paaiškėjo, kad įmonė daug metų galėjo leisti į Kuršių marias nevalytas nuotekas, iš posto jau pašalintas liūdnai pagarsėjęs buvęs Aplinkos apsaugos departamento (AAD) direktoriaus pavaduotojas Andrius Kairys. Atleidimo metu jis buvo AAD Taršos prevencijos ir cheminių medžiagų kontrolės skyriaus vedėjas. Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika viešai pareiškė, kad korupcija įtartas pareigūnas per tyrimą poligrafu prisipažino ėmęs kyšius.

Dar neseniai žurnalistams ranką prie širdies pridėjęs ir prisiekinėjęs nieko nežinojęs apie galimą taršą iš nuotekų valyklos Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Romualdas Dužinas suspenduotas.

Diskusijoje I.Simonaitytės bibliotekoje dalyvavęs A.Šepštas, sulaukęs moderatoriaus žurnalisto Edmundo Jakilaičio klausimo, kaip tiek metų nematė šitokio masto taršos, pagalvojęs tarstelėjo: „Geras klausimas“.

Nuo 2002-ųjų aplinkosaugos srityje dirbantis pareigūnas tik paaiškino, jog „Grigeo Klaipėda“ nevalytų nuotekų kelias į „Klaipėdos vandens“ kolektorių su švariomis nuotekomis buvo „rafinuotai padarytas“.

Visuomenininkai prisiminė, kad dar prieš kelerius metus A.Šepštą vedžiojosi po kartono, higieninio popieriaus ir medžio plaušo gamyklos nuotekų valyklą. Tada pirštu baksnota į objektus su klausimais, kodėl vienas nuotekų nusėsdintuvas tuščias, nors gamykla veikia visu pajėgumu. Sausas dumblas taip pat atkreipė visuomenininkų dėmesį. Jau tada kilo įtarimų, kad kažkas negerai.

Visuomenininkų garsiai kelti klausimai, kodėl fabrikas skelbiasi didinantis gamybos pajėgumus, tačiau visai neinvestuoja į valymo įrenginių pajėgumų didinimą, taip pat liko neatsakyti.

„Jau Dužinas suspenduotas, na, išeikite savo noru, būkite geras“, –replikavo diskusijos salėje klausiusi visuomenininkė Raimonda Zaborė. Toks pasiūlymas sulaukė palaikymo.

A.Šepštas dar kartą apeliavo į menkus aplinkosaugininkų atlyginimus ir milžinišką jiems krentančią atsakomybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas