Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 11

Visvaldas Matijošaitis apie koronavirusą: „Norisi tikėti, kad aukų pavyks išvengti“

Kaune nustačius du koronaviruso atvejus, miesto meras Visvaldas Matijošaitis sako, kad dabar svarbiausia pasirūpinti kitais žmonėmis, kad virusas jų nepasiektų. „Tikiu, kad kauniečiai yra sąmoningi ir adekvačiai reaguos į situaciją. Panikai čia tikrai ne vieta“, – teigia V.Matijošaitis.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Dabar svarbiausia – tiksliai žinoti, kaip elgtis. Raginu uoliai vykdyti visus visuomenės sveikatos specialistų patarimus, imtis būtinų prevencinių priemonių. Tik taip, susitelkę ir veikdami išvien, galime duoti atkirtį viruso grėsmėms. Ekstremali situacija paskelbta visos šalies mastu. Privalome suvokti, kad šią akimirką masiniai renginiai uždarose erdvėse, kelionės į rizikos šalis ir kiti neadekvatūs poelgiai yra pavojingi mūsų bei aplinkinių sveikatai ir net gyvybei“, – išplatintame miesto savivaldybės pranešime cituojamas meras.

Pasak jo, medikai yra kertinė grandis, kuria visiškai pasitikima ir jai ketinama suteikti visokeriopa pagalba bei parama. Dėl to yra sutarta su visų Kauno ligoninių, Greitosios medicinos pagalbos stoties bei kitų specialiųjų tarnybų vadovais.

„Miestas dirba tam, kad jo žmonės būtų saugūs. Esame nusistatę būtinas priemones Ekstremalių situacijų komisijoje, atsižvelgiame į visus nacionaliniu mastu teikiamus sveikatos apsaugos institucijų nurodymus bei rekomendacijas. Savarankiškai veiksmų imamės ir patys, ruošdamiesi galimiems įvykiams, jei situacija dar labiau paaštrėtų ir prireiktų miesto įsikišimo.

Neabejoju medikų kompetencija ir tikiu, kad pacientams ligoninėje bus suteikta kvalifikuota pagalba. Todėl norisi tikėti, kad aukų pavyks išvengti“, – sako Kauno meras V.Matijošaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas