VMVT Klaipėdos departamento inspektoriai patikrinimą šioje stovykloje atliko pastebėję internetinėje erdvėje platinamą reklamą ir įvertinę, kad šios stovyklos organizatoriai nesikreipė į VMVT dėl leidimo veiklai vykdyti.
Patikrinimo metu nustatyta, kad stovykloje maistas buvo ruošiamas daugiau kaip 70 asmenų grupei, iš jų net 44 – vaikai. Tokiam dideliam žmonių skaičiui skirtas maistas stovykloje buvo tvarkomas palapinėje ar tiesiog lauko sąlygomis, neturint tinkamos gamybinės įrangos ir inventoriaus, jokių gaminamų patiekalų technologinių aprašymų ar receptūrų. Maistas gaminamas neturint nei šilto nei šalto tekančio vandens ir priemonių indų plovimui, netinkamai tvarkytos ir maisto atliekos. Patiekalų gaminimui skirti puodai, keptuvės laikomos ant žemės, taip pat tebuvo tik vienas gamybinis stalas, ant kurio buvo tvarkomi tiek žali gyvūniniai produktai (pvz. šviežia paukštiena), tiek ir garnyrai, salotos, pjaustomi vaisiai, taip sukeliant didelį kryžminės taršos pavojų. Daugelis maisto produktų ir žaliavų saugotos tiesiog dėžėse aplinkos temperatūroje, nes turimas šaldytuvas – per mažas, perkrautas, jame užfiksuota +160C temperatūra.
Inspektoriai taip pat atkreipė dėmesį, kad stovyklos organizatoriai nepasirūpino pakankamu geriamojo vandens kiekiu – jo neužteko nei vaikams atsigerti, nei maistui ruošti.
Reaguojant į kritinę situaciją stovykloje, VMVT Klaipėdos departamento direktoriaus sprendimu VšĮ „Baltijos jūrų skautai“ uždrausta vykdyti maisto tvarkymo veiklą. Stovyklos organizatorius įpareigotas nedelsiant surasti legaliai ir tinkamai veikiančią maisto tvarkymo įmonę, kuri galėtų teikti stovyklos dalyviams ir personalui tinkamą maitinimo paslaugą.
VMVT primena, kad vasaros stovyklose maitinimo veiklą vykdyti galima tik turint atitinkamą atsakingos institucijos leidimą. Be to, net ir tokius leidimus turintys stovyklų organizatoriai privalo nepamiršti prievolės informuoti VMVT apie tais metais planuojamas stovyklos veiklas (t.y. nurodyti tikslią stovyklos vietą, planuojamą pamainų ir vaikų skaičių, numatomą maitinimų skaičių ir tvarką ir pan.).