Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 05

Vokietijos brigados kariai su technika atvyko į pirmąsias pratybas Lietuvoje

Trečiadienį į Lietuvą atvyko Vokietijos 41-osios tankų brigados 413-ojo pėstininkų bataliono (vok. Jägerbataillon 413) kariai ir iki 80 karinės technikos vienetų, kurie po išsilaipinimo Klaipėdos jūrų uoste išvyko į Ruklą (Jonavos r.). Maždaug 250 vokiečių karių su karine technika dalyvaus pratybose „Greitas grifonas” (angl. „Fast Griffin“), pirmosiose bendrose pratybose po birželį pasiekto susitarimo dėl Vokietijos brigados priskyrimo Lietuvai, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Vokietijos brigados kariai su technika atvyko į pirmąsias pratybas Lietuvoje
Vokietijos brigados kariai su technika atvyko į pirmąsias pratybas Lietuvoje / Vyr. srž. sp. Ievos Budzeikaitės / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Brigados valdymo elementas nuolatiniam buvimui yra dislokuotas Lietuvoje nuo rugsėjo pradžios, brigados vienetai dislokuoti Vokietijoje ir yra pasirengę nedelsiant atlikti kovines užduotis. Brigados valdymo elementas planuos bendras pratybas su Lietuvos kariuomenės padaliniais siekiant užtikrinti aukštą pasirengimo ir sąveikos lygmenį.

Pratybos „Greitas grifonas“ vyks Gaižiūnų poligone, su sąjungininkais iš Vokietijos treniruosis Lietuvos kariuomenės Karaliaus Mindaugo husarų bataliono kariai. Bendrų pratybų tikslas – Vokietijos brigados karių integraciją į Lietuvos gynybos planus.

Vokietija vadovauja 2017 metais įsteigtai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei Rukloje, investuoja į Lietuvos karinę infrastruktūrą bei prisideda prie Lietuvos kariuomenės modernizavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas