Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 07

VRK pirmininkė žada, kad sekmadienį galės balsuoti visi laiku atvykę rinkėjai

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė sako, kad per Seimo rinkimus sekmadienį net ir susidarius rinkėjų eilėms apylinkėse teisė balsuoti bus užtikrinta visiems žmonėms.
Išankstinis balsavimas Vilniaus miesto savivaldybėje ketvirtadienio vakarą
Balsavimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot Lauros Matjošaitytės, apylinkėms bus nurodyta leisti balsuoti visiems atvykusiems iki 20 valandos, o laikantis saugumo dėl koronaviruso taisyklių, jie nebus uždaromi patalpoje, bet galės laukti eilės lauke.

„Mūsų tikslas yra, kad tiek rinkimų dieną, tiek išankstinio balsavimo dieną, visi rinkėjai, kurie atvyko iki 20 val. vakaro, turėtų galimybę balsuoti, rinkimų komisijos turėtų sudaryti sąlygas tiems atvykusiems asmenims prabalsuoti. Negali būti taip, kad asmuo laukia pusantros valandos ir jam pasakoma, kad laikas baigėsi, mes užsidarome. Kadangi eilės yra, kviečiame komisijas atsiliepti į tai, sulaukti paskutinio rinkėjo ir leisti jam balsuoti“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė L.Matjošaitytė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Laura Matjošaitytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Laura Matjošaitytė

Ji pabrėžė, kad dėl saugumo itin svarbus yra atstumo laikymasis, todėl komisijų prašoma neužsidaryti po 20 val. ir leisti rinkėjams savo balsavimo eilės sulaukti lauke.

„Visų laukiančių asmenų tikrai negalima suvaryti į vieną patalpą ir pažeisti reikalavimą laikytis saugaus atstumo. Dėl tos priežasties komisijos turi surasti būdą, kaip įvertinti, kurie asmenys iki 20 val. atvyko į balsavimo patalpą, prie balsavimo patalpos, ir visiems jiems, atvykusiems laiku, turėtų būti sudarytos galimybės balsuoti“, – teigė VRK pirmininkė.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas