Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 24

VRK spręs dėl Kristijono Bartoševičiaus mandato panaikinimo

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį planuoja spręsti dėl konservatoriaus Kristijono Bartoševičiaus įgaliojimų panaikinimo Seime. K.Bartoševičiaus pareiškimą dėl mandato atsisakymo VRK gavo elektroniniu paštu praėjusį penktadienį, apie 20 valandą.
Kristijonas Bartoševičius
Kristijonas Bartoševičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį į Seimą kreipėsi generalinė prokurorė Nida Grunskienė, prašydama naikinti K.Bartoševičiaus teisinę neliečiamybę vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo.

K.Bartoševičius sako prašymą naikinti jo mandatą pateikęs dėl asmeninių priežasčių ir neigia galimus įtarimus dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo.

Generalinė prokuratūra teigia, kad, remiantis pernai lapkritį pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, „būtina spręsti klausimą dėl leidimo patraukti šios kadencijos Seimo narį K.Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo teises“.

Anot prokuratūros pranešimo, tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už seksualinį mažamečių ir nepilnamečių asmenų prievartavimą, tvirkinimą.

BNS žiniomis, tyrime figūruoja mažiausiai du nukentėję nepilnamečiai vaikai, vienam jų yra iki 14 metų.

Pagal Konstituciją, Seimo nario asmuo yra neliečiamas, jis be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito