Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 14

VSAT filmuoja migrantų judesius pasienyje: pastoviniuoja, pagulinėja, pasišalina

Tai trečiadienį ir antradienį ties Pietų Lietuvos regionu iš VSAT sraigtasparnio „Eurocopter“ Baltarusijos pusėje užfiksuoti, įtariama, migrantai.

Pirmame vaizdo įraše matomi trys asmenys eina Baltarusijos pusėje už kelių šimtų metrų nuo sienos.

Antro vaizdo įrašo pirmoje dalyje migrantai įsikūrę miške Baltarusijos pusėje irgi už kelių šimtų metrų nuo sienos. Vėliau jie iš ten pasišalino.

Antroje įrašo dalyje ant kelio matomi migrantai buvo maždaug už 20 metrų nuo Lietuvos sienos. Aišku, jie suprato, kad yra susekti, todėl ten pastoviniavę, pagulinėję ir pailsėję vėliau pasišalino į Baltarusijos gilumą.

Migrantų fizinis buvimas Lietuvos teritorijoje nereiškia, kad jie yra įleisti.

Šiais užfiksuotais atvejais į Lietuvą patekti nebuvo bandoma, tačiau tokios vadinamosios aktyvios judančios grupės po tam tikro laiko vėl gali grįžti prie Lietuvos sienos.

Kita vertus, nacionaliniai teisės aktai leidžia neįleisti į Lietuvą migrantų nepaisant to, kaip giliai šalies į teritoriją jie yra patekę sulaikymo metu, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovas Rustamas Liubajevas. Migrantų fizinis buvimas Lietuvos teritorijoje nereiškia, kad jie yra įleisti.

VSAT vadovas BNS tvirtino, kad praktikoje migrantų neįleidimas, arba vadinamasis „atstūmimas“ juos apgręžiant į Baltarusiją, taip pat ir organizuojant pasieniečių palydą, vykdomas remiantis vidaus reikalų ministrės, Ekstremalios situacijos operacijų vadovės Agnės Bilotaitės sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas