Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 04 /09:52

Per parą neįleista 30 migrantų, vaizdo įraše – prie sienos priartėjusi grupelė

Per praėjusią parą, nuo penktadienio vidurnakčio iki šeštadienio, pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 30 migrantų, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Buvusių Kybartų pataisos namų patalpos
Buvusių Kybartų pataisos namų patalpos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtadienį tokių neįleistųjų buvo 33, trečiadienį – 37, antradienį – 35, pirmadienį – 4, sekmadienį – 75, šeštadienį – 108. Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių penktadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7792 (vidurnakčio iš penktadienio į šeštadienį duomenys).

Anot VSAT, tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

VSAT taip pat išplatino vaizdo įraše, kuriame iš sraigtasparnio „Eurocopter“ nufilmuota, kaip penktadienio popietę iš Baltarusijos pusės prie sienos buvo priartėjusi 8 migrantų grupė.

Ją kiek anksčiau ties Lazdijų rajonu jau buvo fiksavę Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai. Taip pat pastebėta, kad migrantus sekė ir kiek toliau savo teritorijoje buvę Baltarusijos pasieniečiai.

VIDEO: Iš oro užfiksuota 8 migrantų grupė prie Lietuvos sienos

„Šioje vietoje abipus sienos linijos auga miškas, todėl matomumas nuo žemės yra ribotas. Pasitelkus sraigtasparnį buvo nufilmuoti Baltarusijos pusėje patruliniu taku einantys migrantai, prieš tai šios šalies teritorijoje kūrenę laužą. VSAT pareigūnų kontroliuojami nuo žemės ir iš oro jie nesiryžo patekti į Lietuvą. Kiek paėjėjusi palei sieną migrantų grupė nusuko į mišką Baltarusijos gilumon ir iki šeštadienio ryto daugiau šiame ruože nepasirodė“, – teigia VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Anot jo, prieš tai iš Lietuvos pusės sekami migrantai, pirminiais duomenimis, 6 vyrai ir 2 moterys, Kapčiamiesčio pasieniečiams šaukė esantys Sirijos piliečiai ir norintys grįžti į kilmės šalį. Migrantai teigė, kad Baltarusijos pareigūnai to neleidžia padaryti ir priverstinai juos nukreipė eiti sienos su Lietuva link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas