Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 14

VSAT vado pavaduotojas iškeitė gerokai didesnę algą į darbą arčiau namų: ne viską lemia pinigai

Didesnė alga ar darbas arčiau namų? Tokį pasirinkimą turėjo vienas iš pasieniečių vadų Vidas Mačaitis. Namai nugalėjo – ilgametis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado pavaduotojas savo noru pasitraukė eiti žemesnes pareigas ir apie tai papasakojo 15min.
Vidas Mačaitis
Vidas Mačaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

VSAT apie pokyčius vadovybėje pranešė šią savaitę: ilgametį vado pavaduotoją pulkininką Vidą Mačaitį pakeitė Sienos kontrolės organizavimo valdybai vadovavęs pulkininkas leitenantas Saulius Nekraševičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vidas Mačaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vidas Mačaitis

Pasirodo, septynerius metus šias pareigas ėję V.Mačaitis savo noru šį darbą iškeitė į Varėnos pasienio rinktinės vado pavaduotojo pareigas.

Skirtumas tarp šių pareigų algos prasme yra akivaizdus – paskutinį 2022 metų ketvirtį tarnybos vado pavaduotojas uždirbo 5,7 tūkst. eurų „ant popieriaus“, o rinktinės vado pavaduotojas – 4,07 tūkst. eurų.

Pasiprašė pats

Toks vieno tarnybos vadovų pasirinkimas sukėlė klausimų, tad 15min paklausė VSAT, kodėl V.Mačaitis buvo paskirtas į žemesnes pareigas.

„Naujas pareigas Varėnos rinktinėje pareigūnas užėmė paties prašymu“, – atsakė VSAT atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Giedrius Mišutis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Giedrius Mišutis

Jo teigimu, V.Mačaitis pastaruosius keletą metų nebuvo gavęs tarnybinių nuobaudų, atvirkščiai, buvo ne vieną kartą skatintas.

„Per pastaruosius 3 metus už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą pareigūnas skatintas dviem VSAT pasižymėjimo ženklais, papildomomis trumpalaikėmis atostogomis ir vienkartine išmoka“, – pasakojo VSAT atstovas.

Naujas darbas – arčiau namų

Pats V.Mačaitis pokyčius savo karjeroje aiškina paprastai – naujasis darbas, kad ir mažiau apmokamas, tačiau arčiau namų.

Dabar pasiekti darbovietę bus gerokai paprasčiau.

„Gyvenu Alytuje, todėl bus netoli važiuoti į darbą. Anksčiau kasdien iš Alytaus važinėjau į Vilnių“, – 15min teigė ilgametis pasienietis.

„Ne viską pinigai sprendžia, taip galiu pasakyti“, – pridūrė jis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vidas Mačaitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vidas Mačaitis

Jis VSAT vado pavaduotoju dirbo septynerius metus – ir prie dabartinio vado Rustamo Liubajevo, ir prie buvusio Renato Požėlos.

Prieš tai jis irgi dirbo pasienio tarnyboje.

„10 metų teko vadovauti Lazdijų ir Vilniaus pasienio rinktinėms (...) Iš viso 17 metų pakankamai aukšto vadovavimo lygio“, – kalbėjo V.Mačaitis.

Ne viską pinigai sprendžia, taip galiu pasakyti.

Jis yra baigęs Tarybinę karo mokyklą Leningrade (dabartiniame Sankt Peterburge), vėliau baigė viešojo administravimo magistro studijas Kauno technologijos universitete.

Pasienio tarnyboje V.Mačaitis dirba nuo 1994 metų rugsėjo 12 dienos ir galėtų eiti į pareigūno pensiją, tačiau kol kas nesiruošia.

„Visada galima pasitraukti, bet yra patirtis, yra noras dirbti, taip pat yra ir pareigūnų trūkumas, tai manau, kad naudingesnis būsiu dirbdamas negu būdamas užtarnautame poilsyje“, – pasakojo naujasis Varėnos pasienio rinktinės vado pavaduotojas.

Jis naujas pareigas pradėjo eiti balandžio 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas