Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 30

VTEK: A.Skardžius pažeidė įstatymą laiku nedeklaravęs penkių sandorių

Trečiadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad Artūras Skardžius pažeidė įstatymą laiku nedeklaravęs savo ir žmonos sandorių. 15min anksčiau skelbė, kad Seimo nario žmona pardavinėjo sklypo dalis vaizdingoje Kauno marių regioninio parko vietoje, prie Meilės įlankos, bet šių sandorių A.Skardžius laiku nedeklaravo.
Artūras Skardžius
Skardžiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komisija nustatė, jog A.Skardžius pavėlavo deklaruoti tris žmonos žemės pardavimo sandorius, taip pat du kitus sandorius: dėl paskolos ir dėl automobilio lizingo. Taigi iš viso, pasak komisijos, penki A.Skardžiaus sandoriai buvo deklaruoti pavėluotai ir taip politikas pažeidė įstatymą.

Tyrimą VTEK pradėjo po 15min žurnalistų kreipimosi. Artimiausioje „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio kaimynystėje, Kaišiadorių rajone, Kauno marių regioniniame parke, Jakštonių kaime, sklypus valdo A.Skardžiaus žmona Snieguolė Skardžiuvienė. Ji trijų sklypų dalis Jakštonyse valdo daug seniau nei „Agrokoncerno“ bendrovė – nuo 2004–2005 metų.

Bet praėjusiais metais S.Skardžiuvienė ėmė pardavinėti savo turtą netoli Meilės įlankos. 2017 metais kitiems asmenims keturis kartus buvo parduotos sklypo dalys. Dvi paskutinės pirkimo-pardavimo sutartys buvo sudarytos 2017 m. spalį. A.Skardžiaus interesų deklaracijoje iki pasirodant 15min publikacijai naujausių žmonos pardavimo sandorių nebuvo nurodoma.

Tik po 15min publikacijos A.Skardžius savo interesų deklaraciją atnaujino ir nurodė iki šiol neatskleistus sandorius. Dvi sklypo dalys kitiems asmenims 2017 metų spalį buvo parduotos už 5 tūkstančius eurų. Taigi iš naujausių sandorių A.Skardžiaus žmona iš viso gavo 10 tūkstančių eurų.

Įstatymas įpareigoja politikus deklaruoti visus per pastaruosius metus savo ir sutuoktinio sudarytus sandorius, kurių vertė yra didesnė nei 3 tūkst. eurų. Taip pat pagal įstatymą sandorius deklaruoti reikia per mėnesį nuo jų atsiradimo. Taigi A.Skardžius sandorius privačių interesų deklaracijoje nurodė pavėlavęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai