Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 07 20

VTEK išplėtė tyrimą dėl nedeklaruotų S.Skvernelio žmonos akcijų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė išplėsti atliekamą tyrimą dėl premjero Sauliaus Skvernelio privačių interesų deklaravimo ir aiškinsis dėl galimai nedeklaruotų jo žmonos akcijų.
VTEK nutylėjo S.Skverneliui nepalankią informaciją
VTEK išplėtė tyrimą dėl S.Skvernelio žmonos akcijų / Donato Gvildžio 15min iliustracija

Tyrimas išplėstas 15min žurnalistės atsiųstos informacijos pagrindu. Papildomai bus aiškinamasi, ar politikas savo privačių interesų deklaracijoje tinkamai nurodė juridinius asmenis, kurių veikloje per pastaruosius trejus metus dalyvavo jo sutuoktinė Silvija Skvernelė.

S.Skvernelio turto deklaracijoje nurodoma, kad jo žmona nuo 2013 metų turėjo akcijų už kiek daugiau nei 100 eurų. Pagal įstatymo nuostatas, deklaruoti sutuoktinio ryšius su valdomais juridiniais asmenimis yra privaloma. 15min susipažino su S.Skvernelio archyvinėmis interesų deklaracijomis, jose nebuvo nurodoma jokių jo sutuoktinės ryšių. Taigi nėra aišku, kokios tiksliai įmonės akcininkė buvo S.Skvernelė.

Ši informacija buvo perduota VTEK. 15min praėjusią savaitę kreipėsi ir į S.Skvernelio atstovus su klausimu, kokios bendrovės yra šios mažos vertės premjero žmonos akcijos, valdytos nuo 2013 metų. S.Skvernelis šiuo metu atostogauja, atsakymo nepateikė.

2016 metais S.Skvernelės valdomų akcijų vertė išaugo, premjero turto deklaracijoje nurodoma, kad ji siekia beveik 7 tūkst. eurų. 15min jau rašė, kad 2016 metais S.Skvernelio žmonai buvo suteiktos banko „Swedbank“, kuriame ji dirba, akcijos kaip atlyginimo dalis. Premjero interesų deklaracijoje šis jo žmonos ryšis taip pat nėra nurodomas.

Būtent dėl šių galimai nedeklaruotų S.Skvernelės banko „Swedbank“ akcijų po 15min publikacijų birželį tyrimą dėl premjero elgesio pradėjo VTEK. Aiškinamasi, ar politikas nepažeidė įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas