Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 27 /17:00

VTEK nepradės tyrimo dėl Švietimo ir mokslo ministrės A.Pitrėnienės elgesio

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį posėdyje nusprendė, kad nėra teisinio pagrindo pradėti tyrimą dėl švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymui.
Audronė Pitrėnienė
Audronė Pitrėnienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Švietimo ir mokslo ministrė praėjusią savaitę į Jungtinėje Karalystėje vykusį Pasaulio švietimo forumą išvyko kartu su savo sutuoktiniu Aurelijumi Pitrėnu.

„Komisija įvertino žiniasklaidoje šiuo klausimu skelbtą informaciją, o taip pat Švietimo ir mokslo ministerijos bei pačios ministrės pateiktus dokumentus. Nustatyta, kad A.Pitrėnienė minėtoje situacijoje nepasinaudojo tarnybine padėtimi asmeninei naudai gauti, kadangi už sutuoktinio kelionės išlaidas sumokėjo pati iš asmeninių lėšų. Taip pat komisija neturi duomenų, kad ministrė šiuo atveju būtų priėmusi kokius nors sprendimus dėl savo sutuoktinio, todėl šiuo atveju interesų konfliktas jai nekilo“, – teigiama VTEK išplatintame pranešime.

Komisija rekomendavo Švietimo ir mokslo ministrei ateityje elgtis taip, kad visuomenei nė nekiltų abejonių dėl interesų konflikto buvimo galimybės. „Taip, kaip tai numato Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas“, – pabrėžiama pranešime.

Pusantro etato krūviu Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijoje, kuriai iki išrinkimo į Seimą vadovavo pati A.Pitrėnienė, techniniu darbuotoju dirbantis ministrės sutuoktinis A.Pitrėnas į Londoną skrido su oficialia Švietimo ir mokslo ministerijos delegacija.

Ministrės atstovė spaudai Daiva Šalc patvirtino, kad A.Pitrėnas Londone lankėsi informacinių technologijų parodoje BETT, jos renginiuose, taip pat lydėjo ministrę į dalį susitikimų mokyklose. Pasak D.Šalc, į Londoną bei jame vykusią informacinių technologijų parodą BETT ministrės vyras važiavo savo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas