Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 28 /18:01

Vydas Gedvilas mano, kad Biržuose policija neatlieka savo pareigų, Dailis Alfonsas Barakauskas pavedė Vidaus reikalų ministerijai atlikti tarnybinį patikrinimą

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas po pastarųjų dienų rezonansinių įvykių Biržuose sako manantis, kad šiame mieste policija netinkamai atlieka pareigas.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Taip jis komentavo miesto policijai išsakytus priekaištus po to, kai vėlų šeštadienio vakarą iš pravažiuojančio automobilio Biržuose buvo apšaudyti jaunuoliai, iš kurių vienas mirė.

V.Gedvilo teigimu, per krizę finansavimas buvo sumažintas visiems ir tuo teisintis negalima.

„Mes visur sumažinome finansavimą, buvo krizė (...). Teisintis, aš manau, tuo nereikia, vis tiek yra struktūra, policija dirba, tiesiog policija neatlieka, aš taip įsivaizduoju, Biržuose savo pareigų, jeigu vyksta tokie dalykai“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkas.

Jis sakė sunkiai įsivaizduojantis, kad paaiškėjus, jog gyventojai ne be pagrindo išsako nepasitikėjimą policija, toliau galėtų dirbti dabartiniai miesto policijos vadovai.

„Jeigu tikrai pasitvirtins tie faktai, kurie buvo aprašyti, ir informacija, kuri mus pasiekia iš Biržų, tai aš sunkiai įsivaizduoju, kad policijos vadovai gali dirbti. Reikia peržiūrėti visą policijos struktūrą Biržuose, įvertinti jų veiklą, įvertinti jų darbą.“, – kalbėjo V.Gedvilas.

Vyginto Skaraičio/BFL nuotr./Dailis Alfonsas Barakauskas
Vyginto Skaraičio/BFL nuotr./Dailis Alfonsas Barakauskas

„Jeigu mes nesugebėsime, jeigu nesugebės mūsų teisėsaugos institucijos, nesugebės policija užtikrinti tvarkos, tai žmonės patys padarys tvarką. Bet mes nenorėtume to, kad žmonės užsiimtų ne savo veikla, kiekvienas turime dirbti savo darbą“, – dėstė parlamento pirmininkas.

Vidaus reikalų ministras nurodė atlikti tyrimą dėl Biržų policijos veiksmų

Spaudai išplatintame Vidaus reikalų ministerijos pranešime nurodoma, kad trečiadienį ministras Dailis Alfonsas Barakauskas pavedė Vidaus reikalų ministerijos Teisės departamentui atlikti tarnybinį patikrinimą dėl Biržų raj. policijos komisariato pareigūnų veiksmų. Ministras nurodė tyrimą atlikti operatyviai.

D.A.Barakauskas žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje sakė policijos generalinio komisaro atsakomybės šioje istorijoje neįžvelgiantis.

„Aš manau, kad dabartinėje finansinėje situacijoje, kai trūksta 2 tūkst. darbuotojų, kai turime tik po vieną ekipažą, dirbantį rajonuose, aš manau, kad policijos komisaras generalinis tikrai dirba pagal turimas sąlygas, tikrai pagal visas galimybes ir pasiekia rezultatą, kurį su turimais resursais galima pasiekti“, – kalbėjo ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento