Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 06 25

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pradėjo tyrimą dėl Sergejaus Madalovo ir jo pavaduotojo

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį nusprendė pradėti tyrimą dėl Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado generolo Sergejaus Madalovo ir jo pavaduotojo Jono Zautros elgesio.
Sergejus Madalovas
Sergejus Madalovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Su prašymu įvertinti VST vadovų elgesį į VTEK kreipėsi vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, paaiškėjus, kad S.Madalovas ir J.Zautra sprendė sau artimų asmenų tarnybos eigos klausimus.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ praėjusią savaitę paskelbė, kad VST įvairiose pareigose šiuo metu dirba S.Madalovo duktė Anželika Stašienė, žentas Donatas Stašys, taip pat anūkas, giminaitė S.Stepanenko ir jos vaikai Anželika ir Artūras. VST taip pat dirba J.Zautros žmona Tatjana, duktė, sūnus ir abiejų jų sutuoktiniai.

Anot dienraščio, vadovaudamas atestacijos komisijai J.Zautra pats pasirašė rekomendacijas, kad jo duktė Rita Zautraitė-Baukuvienė, žentas Valdas Baukus ir marti Eglė Zautrienė yra tinkami eiti pareigas. J.Zautra, eidamas VST vado pavaduotojo pareigas, į darbą priėmė ir savo sesers vyrą Viktorą Iliuchiną.

Dėl VST vadovų ir pareigūnų galimo piktnaudžiavimo tarnyba Vidaus reikalų ministerija pradėjo vidinį tyrimą, jį atlieka ministerijos generalinis inspektorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas