Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 04 28 /10:04

Vyriausybė spręs, ar leisti grįžti į mokyklas 5–11 klasių moksleiviams, ministrė siūlo mokytis ir lauke

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar leisti grįžti į mokyklas 5–11 klasių moksleiviams.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotrauka: mokykla / 123RF.com nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė išvakarėse teigė siūlysianti, kad šiuo metu nuotoliniu būdu besimokantys 5–8 klasių moksleiviai galėtų grįžti į mokyklas nuo pirmadienio, 10 ir 11 klasių moksleiviai – dar po savaitės, nuo gegužės 10-osios.

J.Šiugždinienė žada, jog grįžtantieji be dabar naudojamo kaupinio testavimo metodo galės būti tikrinami ir greitaisiais antigeno testais, juos atlikti galėtų ir patys moksleiviai prižiūrint mokyklos darbuotojui – taip būtų siekiama neapkrauti laboratorijų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgita Šiugždinienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgita Šiugždinienė

„Sugrįžimas yra tik su testavimu. Mes nekalbame apie laisvą sugrįžimą be testavimo“, – trečiadienį dalyvaudama Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje kalbėjo J.Šiugždinienė.

Ji pažymėjo, kad ikimokyklinio ugdymo įstaigose, kurias lanko profilaktiškai dėl COVID-19 netestuojami vaikai, ir fiksuojami didžiausi COVID-19 protrūkiai bei židiniai.

Pradinio ugdymo įstaigose, pasak ministrės, jų nėra tiek daug.

J.Šiugždinienė pabrėžė, jog galutinius sprendimus dėl moksleivių grąžinimo priimti turės pačios savivaldybės, atsižvelgdamos į epidemiologinę situaciją ir galimybes.

„Savivaldybės pačios priima galutinius sprendimus, kaip ir nuo kada išleidžia 5–11 klases. Mes teikiam rekomendacijas: tai yra mišrus [mokymosi] būdas. Taip pat rekomendacija mano įsakymu – [mokinius] išleisti dviem srautais ir vykdyti ugdymą šachmatiniu principu.

Bet ar jos nuspręstų pirma leisti 9–11, po to 5–8 [klases], tai jau priklausytų nuo savivaldybių, taip pat laikas, kada jos tą sprendimą padarytų, yra savivaldybių rankose“, – pasakojo J.Šiugždinienė.

Ministerija dalį ugdymo proceso siūlo organizuoti ir lauke.

Lauke, nereikalaujant testavimo, o tiesiog užtikrinant saugumo dalykus.

„Lauke, nereikalaujant testavimo, o tiesiog užtikrinant saugumo dalykus. Tai irgi sudarys galimybes, ypatingai Vilniuje, projektiniu principu organizuoti tam tikras pamokas“, – teigė švietimo ministrė.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius antradienį jau pareiškė, kad dėl sudėtingos epidemiologinės padėties sostinėje 5–11 klasių moksleiviai į klases šiais mokslo metais greičiausiai negrįš.

Šiuo metu į mokyklas leidžiama eiti daliai šalies pradinukų, nuo pirmadienio – abiturientams.

J.Šiugždinienės žiniomis, nuo COVID-19 jau pasiskiepijo apie 83 tūkst. švietimo srities darbuotojų, apie 70–75 proc. mokytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas