Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 04 13

Vyriausybė spręs, ar už sukčiavimą kalėjusiam Eimantui Grakauskui skirti signataro rentą

Ministrų kabinetas kitą savaitę spręs, ar Nepriklausomybės akto signatarui Eimantui Grakauskui, kuris prieš kelerius metus buvo nuteistas už didelės vertės turto sukčiavimą ir atliko laisvės atėmimo bausmę, skirti signataro rentą.
Vyriausybė
Vyriausybė / Gedimino Savickio nuotr.

Vyriausybė klausimą dėl rentos E.Grakauskui svarstys trečiadienį.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, rentos skyrimo klausimą teikianti svarstyti Vyriausybei, pažymi, kad E.Grakauskas atitinka sąlygas rentai gauti.

Pagal Lietuvos nepriklausomybės akto signatarų statuso įstatymą, išnykus teistumui signatarams renta gali būti skiriama.

Pagal Lietuvos nepriklausomybės akto signatarų statuso įstatymą, išnykus teistumui signatarams renta gali būti skiriama.

Pagal 2005 metų gegužę priimtą Vilniaus m. 2-ojo apylinkės teismo nuosprendį Nepriklausomybės akto signataras, buvęs Seimo narys, advokatas, teisės mokslų daktaras E.Grakauskas buvo pripažintas kaltu ir nuteistas už tai, kad 1996 metų balandžio mėnesį sukčiavimo būdu užvaldė svetimą – vienos iš buvusios korporacijos "Lietverslas", kurios viceprezidentu buvo, įmonės turtą – 30 tūkst. litų.

Teismas tuomet nustatė, kad E.Grakauskas, siekdamas apgaule užvaldyti svetimą turtą ir iš anksto žinodamas, kad sutartimi prisiimtų įsipareigojimų negalės įvykdyti bei neketindamas jų vykdyti, su įmonės atstovu pasirašė sutartį dėl prekių tiekimo, pagal šią sutartį gavo išankstinį apmokėjimą, o prekių nepateikė ir įmonės pervestus pinigus panaudojo savo asmeniniams turtiniams įsipareigojimams vykdyti, t.y. padengė iš banko paimtą kreditą.

Teismas E.Grakauskui skyrė vienerių metų šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

2007 sausį Aukščiausiojo teismo teisėjų kolegija pripažino, kad žemesnės instancijos teismo sprendimai dėl E.Grakausko yra pagrįsti ir teisėti.

Valstybines signatarų pensijas gauna apie 60 Kovo 11-osios Akto signatarų. Per mėnesį signataro renta sudaro 2764 litus.

Nutarimą dėl valstybinės signataro rentos skyrimo priima Vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas