Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 04 13 /09:04

Vyriausybė svarsto pavėlinti revakcinaciją „Pfizer“ skiepu, kad pirmąją dozę gautų daugiau žmonių

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienio rytą duodama interviu LRT radijo laidai „Ryto garsai“ prabilo apie tai, kad Vyriausybė svarsto nukelti revakcinaciją „Pfizer-BioNTech“ vakcina tam, kad pirmąja doze būtų paskiepyta daugiau žmonių. Premjerė minėjo, kad toks sprendimas yra priimtas kai kuriose kitose šalyse – ten revakcinaciją vykdyti, anot jos, svarstoma ir po aštuonių savaičių. Šiuo metu įprastai revakcinacija „Pfizer-BioNTech“ skiepu vykdoma po trijų savaičių.
Vakcina nuo COVID-19
Vakcina nuo COVID-19 / „Scanpix“ nuotr.

„Vyriausybė tikrai ieško būdų, kaip per trumpesnį laiką paskiepyti kuo daugiau žmonių pirmąja doze, ir tarp tų svarstymų yra ir svarstymas nukelti vakcinavimą antrąja „Pfizer“ vakcinos doze tam, kad daugiau žmonių galėtų gauti pirmąją, nes kad ir kaip nemažai vakcinų būtų artimiausiomis savaitėmis, vis tiek jų nėra pakankamai, ypač turint omenyje, kad jų vis daugiau reikėtų gana greitai revakcinacijai. Tai tikrai norime kuo didesnę apsaugą suteikti kuo platesniam ratui žmonių“, – LRT radijo laidai „Ryto garsai“ sakė I.Šimonytė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Ministrė pirmininkė minėjo, kad toks sprendimas svarstomas ir kitose šalyse.

„Perskiepijimas antruoju skiepu būtų vėliau. Jau tokį sprendimą yra priėmusi Prancūzija ir, kiek žinau, daug valstybių tikrai tokį sprendimą svarsto. Todėl, kad revakcinacija „Pfizer“ paprastai yra atliekama po trijų savaičių, tačiau pagal dokumentaciją reikalavimas yra „ne anksčiau“. Tai, vadinasi, jeigu galime pavėlinti perskiepijimo laiką žmonėms, kurie gauna pirmąjį skiepą, mes turime pirmosios dozės skiepą naujam žmogui. O visų vakcinų jau pirma dozė po tam tikro laiko duoda žmonėms pakankamai rimtą apsaugą nuo COVID-19, bent jau nuo sunkios ligos formos“, – LRT radijui sakė premjerė.

i.Šimonytė teigė, kad dėl laikotarpio, kiek revakcinaciją galima būtų pavėlinti, reiktų tartis su specialistais.

„Reikia tartis su ekspertais, nesu nei imunologė, nei farmakologė, bet, mano žiniomis, kitos šalys daro tai. Kitos šalys net svarsto perskiepijimą po aštuonių savaičių“, – sakė I.Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas