Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 23 /18:13

Automobiliu galės vykti du kartu negyvenantys žmonės, stabdomos vairavimo pamokos

Trečiadienio vakarą vyriausybė nusprendė, kad karantino metu automobiliu galės vykti ne daugiau kaip du kartu negyvenantys žmonės, taip pat nuspręsta karantino metu stabdyti praktinio vairavimo pamokas.
Eismo ribojimai Panevėžyje
Eismo ribojimai Panevėžyje / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.

Vyriausybė į karantino sąlygas įtraukė nuostatą, kad transporto priemonėse gali būti ne daugiau kaip du asmenys arba vieno namų ūkio gyventojai. Išimtis taikoma viešajam transportui ir automobiliams, kuriais vykstama į darbą.

Numatyta, kad į dviejų žmonių apribojimą neįskaičiuojamas vežimo paslaugas teikiantis vairuotojas.

Taip pat nuspręsta karantino metu nebeleisti teikti praktinio vairavimo mokymo. Vis dar galės vykti aviacijos bei jūrininkų mokymai, užsienio kalbos mokėjimo lygio vertinimo egzaminai.

Judėjimo ribojimų žiedinėse savivaldybėse neatšaukė

Vyriausybė trečiadienį taip pat nutarė nekeisti judėjimo ribojimų tarp miesto ir kaimo žiedinėse savivaldybėse.

Premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad judėjimo duomenys rodo, jog žmonės vėl gerokai daugiau juda. „Gana gerai mažėjęs mobilumas šios savaitės pradžioje vėl šoktelėjo (...) Siūlyčiau susilaikyti nuo keitimų, kurie ženkliai paskatintų mobilumą, ypač švenčių dienomis, kai žmonių prašome likti namuose“, – pasitarime sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

15min fotografai trečiadienį, paskutinę darbo dieną prieš šventes, užfiksavo, kas vyksta keliuose bei parduotuvėse. Greitkelyje iš Vilniaus į Panevėžį jau dieną nusidriekė milžiniška automobilių eilė. Išvažiuojančius automobilius stabdė pareigūnų patikra. O vakarop, besibaigiant darbo dienai, minios žmonių Vilniuje plūstelėjo ir į prekybos centrus.

Pakeitimą dėl gyventojų judėjimo žiedinėse savivaldybėse Ministrų kabinetui siūlė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija, atsižvelgusi į kontrolę keliuose vykdančios policijos iniciatyvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas