Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 18

Vyriausybės kanclerė pažymėjo duomenų valdysenos svarbą įgyvendinant JT darnaus vystymosi tikslus

Darbo vizitą Jungtinėse Amerikos Valstijose tęsianti Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė dalyvavo Niujorke vykusiame Jungtinių Tautų darnaus vystymosi darbotvarkės iki 2030 m. Sintezės koalicijos renginyje, kuriame pristatyti pirmosios sintezės preliminarūs rezultatai, rašoma Vyriausybės kanceliarijos pranešime spaudai.
Susitikimas
Susitikimas / Vyriausybės kanceliarijos nuotr.

Lietuva yra viena iš 10-ies valstybių narių šios koalicijos, suburtos siekiant efektyvesnio darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo, Valdymo komitete.

Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslams pasiekti būtinas įgūdžių ir gebėjimų duomenų srityje stiprinimas bei duomenų trūkumo mažinimas visame pasaulyje – tik taip įmanomas gilus globalių iššūkių geresnis supratimas, tinkami sprendimai ir pažangos stebėsena, sakė Vyriausybės kanclerė G.Balčytytė.

Vyriausybės kanclerė pristatė Lietuvos patirtį renkant ir analizuojant duomenis realiuoju laiku COVID-19 pandemijos metu bei kitose situacijose, ir kaip šie duomenys padeda priimti labiau informuotus sprendimus, prioritetizuoti veiksmus bei stebėti išsikeltų tikslų įgyvendinimą.

Lietuva sėkmingai reformavo Valstybės duomenų agentūrą ir taiko realiu laiku grindžiamus duomenų sprendimus, turi vertingos patirties ir technines priemones, todėl gali pasidalinti savo sėkmės pavyzdžiu su kitomis pasaulio šalimis, o taip pat prasmingai prisidėti prie Pasaulinės darnaus vystymosi tikslų sintezės koalicijos misijos, pridūrė Vyriausybės kanclerė G.Balčytytė. Lietuvos sėkmės istorija duomenų valdysenos srityje yra vertinga ir gali būti panaudojama JT darnaus vystymosi tikslų Sintezės koalicijos platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas