Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 21

Vytautas Gapšys: Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui gali vadovauti Artūras Paulauskas

Valdančiąją daugumą suformavusios partijos trečiadienį sutarė dėl kai kurių Seimo postų perskirstymo – Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko postas perduotas socialdemokratams, o Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovo pareigos – Darbo partijai.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai BNS antradienį patvirtino Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Anksčiau centro–kairės koaliciją formuojantys partneriai buvo sutarę, kad Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui vadovaus „darbiečiai“, o Seimo NSGK – socialdemokratai.

Darbo partija į Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko postą svarstė siūlyti Artūrą Paulauską.

V.Gapšys BNS patvirtino, kad po trečiadienį įvykusio postų perskirstymo A.Paulauskas gali būti perkeltas į Seimo NSGK ir svarstoma jį siūlyti šio komiteto pirmininku.

Tuo metu Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui pretenduotų vadovauti arba socialdemokratas Julius Sabatauskas, arba jo bendrapartietis Juozas Bernatonis. Šie du socialdemokratai įvardijami ir kaip galimi kandidatai į teisingumo ministro postą. Atitinkamai nuo to, kuris iš jų taptų teisingumo ministru, priklausytų tai, kuris gali vadovauti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui.

Koalicijos partnerių Tvarkos ir teisingumo partijos atstovai teigia nepritariantys buvusio parlamento pirmininko, buvusio aplinkos ministro A.Paulausko kandidatūrai į jokį vadovaujantį postą nei Seime, nei kitur.

„Mano asmenine nuomone, kadangi aš esu dėl to žmogaus nekaltai nukentėjęs, tapau vienu iš pirmųjų nuteistųjų politiniais motyvais, kadangi esu nuteistas už tai, kad kaip partijos pirmininkas pasirašiau partijos pareiškimą, kuris patvirtintas 6-ių partijos valdybos narių, tai čia akivaizdžiai politinis dalykas, ir už viso to stovėjo ir tai organizavo A.Paulauskas. Aš neturiu jokio pykčio ar piktumo ar kitų dalykų, bet man atrodo, kad tokie žmonės neturėtų vadovauti nei valstybei, nei vienoms ar kitoms institucijoms, taip pat – ir komitetams Seime. Tai mano asmeninė nuomonė, kurios nesu niekada slėpęs. Tikrai nelaikau jokio pykčio, nekerštauju, bet savo nuomonę turiu“, – BNS trečiadienį sakė vienas „tvarkiečių“ lyderių parlamentaras Valentinas Mazuronis.

V.Mazuronis yra pripažintas kaltu apšmeižęs dabartinį koalicijos partnerį Darbo partijoje A.Paulauską.

Anot V.Mazuronio, tokios nuomonės A.Paulausko atžvilgiu laikosi dauguma „tvarkiečių“ frakcijos Seime narių.

„Atsakinėt už visus aš nenorėčiau, bet mūsų frakcijoj visų nuomonė tokia, ar daugumos. Aš daryčiau prielaidą, kad daugumos ji yra tokia“, – sakė V.Mazuronis.

Seimas antradienį patvirtino komitetų sudėtis. Norint jas keisti, sprendimą nutarimu turės priimti Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas