Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vytautui Landsbergiui – žinomų žmonių užtarimas dėl anūko replikų

Konservatorių partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio replikos jo seneliui, buvusiam valstybės vadovui Vytautui Landsbergiui sulaukė žinomų žmonių reakcijos. Daug kam ypač užkliuvo jaunojo politiko pastaba, kad „profesoriui reikėtų atminties supurtymo“ dėl kanceliarinių išmokų.
Gabrielius Landsbergis ir Vytautas Landsbergis
Gabrielius Landsbergis ir Vytautas Landsbergis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) garbės pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis sekmadienį anūko pastabų sulaukė, kai paragino partiją skirti didelį dėmesį etikos klausimams po Monikos Navickienės ir čekiukų skandalų.

Anot profesoriaus, konservatorių krizės kyla iš pačios partijos „silpnybių ir nedorybių“.

TS-LKD dabartinis pirmininkas Gabrielius Landsbergis šeštadienį tikino, kad tai nėra pirmas kartas, kai jo senelis reiškia kritiką bendražygiams

„Ne pirmas kartas, sakyčiau. Aš tik manau, kad tai yra etapas, kur profesoriui reikėtų atminties supurtymo. Kiek atsimenu, dar tada mačiau jį Europos Parlamente, tai tos išmokos lygiai taip pat būdavo naudojamos ir parlamentinės lėšos nebuvo jam svetimos. Tai nežinau“, – žurnalistams sakė G. Landsbergis.

V. Landsbergis Europos Parlamento nariu dirbo dvi kadencijas nuo 2004 iki 2014 metų.

A.Tapinas: G.Landsbergis rodo ragelius

Visuomenininkas Andrius Tapinas mano, kad Vytautas Landsbergis pasakė partijai labai reikalingus nemalonius žodžius, o Gabrieliaus Landsbergio reakcija buvo negraži ir neteisinga.

„Jaunėlis pirmininkas Gabrielius ir užuot padėkojęs už moralinio kompaso pareguliavimą, drebia, kad profesoriui reikėtų atminties supurtymo, nes Europarlamente tos parlamentinės lėšos nebuvo jam svetimos.

Ir negražu, ir neteisinga. Jau nekalbant apie insinuaciją dėl amžiaus, nors akivaizdu, kad Vytauto Landsbergio atmintis yra daug geresnė nei Monikos Navickienės ar buvusios ministrės Šiugždinienės, kurias ištinka selektyvios amnezijos priepuoliai“, – feisbuke parašė A.Tapinas.

Jo teigimu, G.Landsbergis puikiai žino, kad Europos Parlamente už gaunamas išmokas atsiskaityti apskritai nereikia, todėl tai lyginti su Lietuvos savivaldoje ar Seime dirbančių politikų ataskaitomis yra neteisinga.

„Neteisinga, nes jaunėlis puikiai žino, kad EP už gaunamas išmokas atsiskaityti apskritai nereikia ir yra didelis skirtumas tarp iš galvos nupieštų ataskaitų, kurias teikė jo kolegos ministrai, ar į cisternas tonomis pilto kuro, kaip darė partiečiai merai ar penkių kompiuterių ir telefonų, kuriuos stvėrė partiečiai Seimo nariai.

„Aš suprantu, kad jaunėlis labai pavargo nuo Anūko vardo ir rodo tuos savo ragelius. Ypač dabar, kai taip reikia eurokomisaro posto. Bet istorijoje išliks tik vienas“, – parašė A.Tapinas.

Komentuodama A.Tapino įrašą Lietuvos nepriklausomybės akto signatarė Nijolė Oželytė rašė: „Žiauriai pavaryta. Ir teisingai. Bet dar žiauriau, kad nėra iš ko rinktis absoliučiai sudūlėjusiame ir apipuvusiame politiniame Lietuvos varlyne. O tai dar žiauriau“.

Žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė iš Gabrieliaus Landsbergio pasigedo pagarbos.

„Po kritikos usienio reikalų ministras pasiūlė profesoriui supurtyti atmintį. Sunku tikėtis, kad bus gerbiamas tolimas ir svetimas rinkėjas, kai savas senelis negerbiamas“, – feisbuke rašė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius