Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 03 05

Vytenis Andriukaitis sveikatos priežiūros įstaigų vadovus vertė skaityti jį liaupsinantį straipsnį

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovus vertė paskaityti poeto ir prozininko Jono Mačiukevičiaus straipsnį, kuriame jis pats liaupsinamas.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų vasario 22 d. ministras pasirašė raštą ir paprašė pateikti ministerijai „geros medicinos praktikos pavyzdžius“.

„Sveikatos apsaugos ministerija dažnai gauna informaciją apie sveikatos apsaugos įstaigose dirbančių dalies gydytojų ir kitų medicinos darbuotojų abejingumą, nenorą bendrauti su savo ligoniais, keliamos korupcijos problemos. Žmonės piktinasi ir akivaizdu, kad juos žeidžia taip vadinami „vokeliai“. Siunčiame J.Mačiukevičiaus straipsnio kopiją. Prašome Jūsų išsamiai išnagrinėti straipsnyje aprašomus ligonio patirtus sunkumus ir trūkumus, su kuriais susiduria pacientai, patekę į ligonines ir pateikti savo nuomonę keliamų negatyvių dalykų atžvilgiu“, – teigiama V.Andriukaičio pasirašytame rašte.

J.Razmą nustebino ministro kreipimasis į gydymo įstaigų vadovus analizuoti ministrą liaupsinantį straipsnį

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) seniūno pirmąjį pavaduotoją Jurgį Razmą V.Andriukaičio sumanymas raštu kreiptis į Lietuvos asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovus prašant išsamiai išanalizuoti viename konkrečiame straipsnyje keliamas ligoninėse pasitaikančias pacientų aptarnavimo problemas. Be jų, straipsnyje akivaizdžiai liaupsinamas ir pats ministras, teigiama išplatintame pranešime.

„Galima sakyti, kad ministras netiesiogiai pareikalauja, kad ligoninėse būtų perskaitytas ir nagrinėjamas jį giriantis straipsnis. Manau, kad tokie sumanymai prasilenkia su politiko etika ir padvelkia sovietmečiu, kai darbo kolektyvuose būdavo reikalaujama aptarti tuometinei valdančiai partijai svarbias publikacijas“, – sako parlamentaras.

Pasak J.Razmos, tai nepriimtinas bandymas politizuoti gydymo įstaigas, jų vadovus tarsi paverčiant ministro politiniais rėmėjais.

„Ministrą raginčiau atsisakyti tokios netinkamos praktikos, o jei norima, kad gydymo įstaigose būtų apsvarstytos tam tikros problemos, ministerijos vadovas turėtų ne siųsti nuorodas į publicistinius straipsnius su neišvengiama autoriaus nuomone, o tas problemas tinkamai suformuluoti bei kelti klausimą, ar tokių problemų nėra konkrečiose gydymo įstaigose“, – sako J.Razma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas