Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 18

Žaibas trenkė į kretingiškės namą: „Atrodė lyg sprogimas“

Penktadienio popietę pajūryje besitrankę žaibai pridarė nuostolių vienai kretingiškių šeimai. Nepaisant to, kad name įrengta žaibosaugos sistema – į namą taip trenkė, kad kieme atšoko ir trinkelės.
Penktadienio popietę pajūryje dangų skrodę žaibai pridarė nuostolių vienai kretingiškių šeimai
Penktadienio popietę pajūryje dangų skrodę žaibai pridarė nuostolių vienai kretingiškių šeimai / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Žaibas Kretinga

Moteris, saugodama savo privatumą ir prašiusi neminėti vardo, teigė, kad penktadienio popietė atrodė gana rami. Paauglys sūnus buvo nuėjęs pamiegoti.

Moteris dar spėjo pasigrožėti nuo jūros pusės juoduojančiu dangumi. Netrukus pasigirdo stiprus garsas, primenantis tarsi sprogimą.
Stiprus garsas išbudino ir sūnų. „Dar ir dabar rankos dreba“, – teigė moteris. Stiprų smūgį pajuto ir kaimyninių individualių namų gyventojai. Vienam kaimynui po smūgio perdegė šviestuvai.

Moteris taip pat skaičiuoja nuostolius – sudegė šviestuvai, rekuperacinė sistema sugedo, apdegė durų laikikliai, neveikia signalizacija, garažo vartų užraktas, apgadintos sienos. Vienoje vietoje tarsi matoma pradrėksta siena, tarsi skylė ties lubomis atsiradusi.

Kretingiškė teigė, kad namas draustas, todėl penktadienio popietę tik fiksavo padarinius, dar nežinojo, kokius nuostolius patyrė. „Baisu ir pagalvoti, kas būtų, jei žaibolaidžio nebūtų“, – pridūrė pašnekovė.

15min jau rašė, kad penktadienį pajūryje buvusi gana rami diena ir lietaus neprognozuota. Tačiau apie 13 val. ėmė stipriai lyti, buvo girdėti perkūnija, dangų skrodė žaibai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas