Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 07 /13:34

Žemės ūkio ministrė: „Gintaras Furmanavičius NŽT nebedirbs“

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė tikina, kad nors Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) neprašo nušalinti prekyba poveikiu įtariamo Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės pavaduotojo Gintaro Furmanavičiaus nuo pareigų, tačiau jis tarnyboje nebedirbs.
Gintaras Furmanavičius
Gintaras Furmanavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„G.J.Furmanavičius buvo sulaikytas, buvo paleistas, šiandien darbe nėra, nežinome, dėl kokių priežasčių. Su direktore kalbėjome, jeigu nepasirodys, bus atleistas už pravaikštas, jeigu pasirodys – siūlysime pačiam pasitraukti iš šių pareigų“, – ketvirtadienį Seime sakė V.Baltraitienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad dar vakar yra paprašęs, kad G.Furmanavičius nebedirbtų NŽT.

„Dėl G.J.Furmanavičiaus įvykis tik vakar įvyko, aš manau, kad žemės ūkio ministrė pasakys, kokie priimti sprendimai, aš vakar paprašiau, kad G.J.Furmanavičius tose pareigose neturėtų būt“, – sakė premjeras.

Tačiau kol kas G.Furmanavičiaus pavardė NŽT kontaktų sąraše tebėra. Su pačiu įtariamuoju 15min susisiekti kol kas nepavyksta.

Premjeras pačios ministrės klaidų dėl to, kad jos ministerijai pavaldžiose įstaigose nuolat kyla korupcijos skandalai, nemato.

Jis tikina, kad ministrė dirba gerai.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) po trečiadienį atliktų apklausų pareiškė įtarimus Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės patarėjui buvusiam vidaus reikalų ministrui Gintarui Jonui Furmanavičiui ir teisininkui Sigitui Živoltui.

Specialiųjų tyrimų tarnyba įtaria, kad Nacionalinės žemės tarnybos direktorės patarėjas G.J.Furmanavičius už didesnį nei 9,5 tūkst. eurų kyšį siekė paveikti įstaigos darbuotojus, jog būtų leista Vilniuje suformuoti žemės sklypą, prijungiant prie neįvardijamos įmonės sklypo valstybei priklausančią žemę.

„STT pareigūnų turimais duomenimis, buvo susitarta, kad už kyšį direktorės patarėjas paveiks NŽT darbuotojus, kad būtų leista vienai įmonei Vilniaus mieste suformuoti žemės sklypą, prijungiant prie įmonės turimo sklypo valstybei priklausančią žemę,“ – trečiadienį pranešė STT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas