Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 02

Žilvinas Šilgalis: poligrafo tyrimui suformuluoti klausimai buvo akivaizdžiai tendencingi ir neobjektyviai parinkti

Tyrimų poligrafu rezultatai yra niekiniai ir jokiu būdu negali būti traktuojami kaip neginčijami įrodymai ir net ne kaip pagalbinė informacija priimant tolimesnius sprendimus, mano Seimo narys Žilvinas Šilgalis. Anot jo, formuluojami poligrafo tyrimui klausimai buvo akivaizdžiai tendencingai parinkti siekiant vienokio ar kitokio rezultato.
Žilvinas Šilgalis
Žilvinas Šilgalis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tyrimas poligrafu atliktas siekiant išsiaiškinti, kas iš lapkričio 14 d. Generalinėje prokuratūroje vykusiame posėdyje dalyvavusių teisėsaugos institucijų pareigūnų galėjo nutekinti informaciją suinteresuotiems asmenims ar žiniasklaidai.

Vieniems pareigūnams, kuriuos, Ž.Šilgalio nuomone, buvo norima išsukti nuo galimos atsakomybės, buvo užduodami labai siauri ir perdėtai tikslūs klausimai, o kitiems pareigūnams, kuriuos galimai siekta padaryti „atpirkimo ožiais“, labai platūs klausimai.

Ž.Šilgalis pažymi, kad jokios papildomos informacijos apie atleistų pareigūnų reputaciją ar netinkamumą eiti pareigas jokia kita forma nebuvo pateikta.

Seimo narys įsitikinęs, kad nei vidaus reikalų ministrui, nei prezidentei nederėjo daryti skubotų išvadų prieš tai išsamiau nepasidomėjus tyrimo poligrafu eiga bei aplinkybėmis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas