Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 07 /2020 05 08

Politologas Raimundas Lopata su Liberalų sąjūdžiu kandidatuos į Seimą

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) profesorius Raimundas Lopata su Liberalų sąjūdžiu kandidatuos į Seimą.
Raimundas Lopata
Raimundas Lopata / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai jis patvirtino 15min. Anot R.Lopatos, apsisprendimą lėmė daugelis veiksnių.

„Mano veikla iš esmės susijusi su akademine aplinka ir Universitetu, t.y. vieta, kurioje tiesų ieškoma laisvės ir tolerancijos dvasioje. Taigi liberalizmas man, kaip akademinės aplinkos žmogui, yra iš principo artimas, – teigė jis, – Esu vienas iš „Liberalių reformų fondo“ steigėjų, taip pat tęstinės pastaruosius keletą metų vykusios diskusijos „Liberalizmo perspektyvos Lietuvoje“ kaip platformos, skirtos konkretiems svarstymams apie liberalią politiką, liberalų kaip politinės jėgos turinį ir programinius dalykus, iniciatorių.“

Anot R.Lopatos, per trejetą nepriklausomybės dešimtmečių Lietuvai nemažai pavyko pasiekti, bet dar daugiau liko neįgyvendinta: „Nors esame laisva valstybė, bet pasirodo, kad laisvo žmogaus problema tampa vis svarbesnė. Pavyzdžių, kaip yra traiškomas žmogus, kaip plečiasi valdžia yra apstu. Pajutau, kad esu per daug stebėtojas, visą tai matantis kaip TV žiūrovas, internetinės žiniasklaidos skaitytojas ar socialinių tinklų dalyvis. Kritikuoju, bet tam tikra prasme neprisiimu atsakomybės.“

Žinoma, pasak jo, galima tęsti savą prasmę turinčią akademinę ar visuomeninę veiklą.

„Tačiau supratau, kad to nepakanka. Pasikartosiu. Buvau labai skeptiškas Liberalų sąjūdžio galimybėmis atsigauti po Eligijaus Masiulio istorijos. Tačiau Viktorijos Čmilytės-Nielsen atėjimas daug ką pakeitė. Tai šiuolaikinė, naujo tipo lyderė ir todėl manau, kad partija gali sustiprėti. Noriu prisidėti prie šių pastangų ir apskritai prie liberalių žmonių telkimo Lietuvoje. Svarbu, tikiuosi tai ir bus, kad Liberalų sąjūdžio prioritetu būtų liberalių principų laikymasis“, – pabrėžė jis.

BNS primena, kad R.Lopata dešimtmetį 1999-2009 metais vadovavo Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutui, dirbo „Arvi ir ko“ įmonių grupei priklausančiame Baltijos agroverslo institute.

2015–2016 metais jis dirbo vyriausiuoju konsultantu ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sekretoriate.

Jis yra tarp visuomeninio judėjimo, kuriuo siekiama priešintis Astravo atominei elektrinei, steigėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas