Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 18 /16:32

Prisiekė po traumos atsigavusi Širvintų rajono merė Ž.Pinskuvienė: vieno pažado sako negalinti duoti

Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė pradeda dar vieną savo kaip merės kadenciją – jau trečiąją. Šiose pareigose ji dirba nuo 2015 metų. Nors po neseniai Egipte patirtos traumos ir atliktos operacijos kurį laiką merė vengė rodyti savo veidą, tačiau priesaiką ji ištarė aiškiai ir nesislapstydama. Taip pat pasakė sveikinimo kalbą.
Živilės Pinskuvienės ir Širvintų rajono tarybos narių priesaikos
Živilė Pinskuvienė / Širvintų r. savivaldybės nuotr.

Politikė kovo 31 d. Egipte atostogaudama krito ir patyrė sunkią žandikaulio traumą. Jai Egipte teko atlaikyti operaciją. Dar kurį laiką Ž.Pinskuvienei bus sunku kramtyti ir kalbėti.

„Graži moteris gražiai tvarkosi“

Vis dėlto tai nesutrukdė jai dar kartą prisiekti kaip Širvintų rajono merei. Davusi priesaiką ji sulaukė gausių plojimų, buvo įneštos Širvintų rajono mero regalijos, kurias merei įteikė daug metų tarybos nariu buvęs gydytojas, šimtmečio širvintiškis Jonas Rimantas Kadžys.

Kalbėdamas iš tribūnos jis gyrė merę, sakydamas, kad iš gyventojų girdėjęs pagyrimų, kaip ir tai, kad „graži moteris gražiai tvarkosi“.

Gėlių puokštę žmonai suskubo įteikti ir jos vyras Seimo narys Jonas Pinskus.

VIDEO: Pirmasis naujos kadencijos Širvintų tarybos ir merės Ž.Pinskuvienės posėdis

Vieno dalyko sakė nepažadanti

Po priesaikos Ž.Pinskuvienė kreipėsi į tarybos narius ir sakė, kad tebesijaudina, nors merės priesaikos žodžius ištarė jau trečią kartą.

„Šie glausti sakiniai aprėpia labai daug – pareigą, padėką ir įkvėpimą. Tai atsakomybė ir pasitikėjimas, bendravimas ir bendradarbiavimas, tai jėgos, mintys, kantrybė ir ryžtas, kurie kaip buvo, taip ir toliau bus skiriami mano gimtajam Širvintų kraštui“, – sakė prisiekusi merė.

Ji teigė, kad ateinantiems ketveriems metams turi stiprų pagrindą, gerą įdirbį, paruoštus namų darbus ir parengtus projektus. Todėl esą tą laiką reikia išnaudoti tinkamai.

Merė akcentavo, kad svarbiausia yra ne socialiniai tinklai ir diskusijos ten, o padaryti rajoną tokį, kur būtų gera gyventi, auginti vaikus, pasitikti gyvenimo saulėlydį.

Širvintų r. savivaldybės nuotr./Živilės Pinskuvienės ir Širvintų rajono tarybos narių priesaikos
Širvintų r. savivaldybės nuotr./Živilės Pinskuvienės ir Širvintų rajono tarybos narių priesaikos

Ji pabrėžė, kad per aštuonerius metus siekė pakeisti savivaldybės institucijose požiūrį – atėjusiam žmogui reikia padėti, kas nereiškia, jog tai tarnystė ar vergovė.

„Baigdama norėčiau pripažinti, kad vieno pažado, kurio galbūt kažkas iš manęs tikisi, duoti tikrai negaliu. Nepaisant to, kad Širvintos maža regioninė savivaldybė, neretai sulaukiu patarimo nutylėti, nekelti į viešumą problemų, susijusių su nacionaline vykdomąja politika, galiu tik pasistengti tai daryti švelniau, ramiau, tačiau savo būdo ir nuostatų niekada nepakeisiu.

Esu tikra, kad mes, mažųjų regionų žmonės, mūsų jausmai ir mintys, vertybės bei nuostatos turi būti girdimi, vertinami ir pripažįstami pilnaverte tautos dalimi.

Šiandien esu laiminga ir dėkoju kiekvienam širvintiškiui už išreikštą pasitikėjimą“, – kalbėjo Ž.Pinskuvienė ir dėkojo savo komandai, visai savivaldybei, šeimai.

Širvintų r. savivaldybės nuotr./Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus
Širvintų r. savivaldybės nuotr./Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus

Jos teigimu, naujoji kadencija pradedama su šūkiu – „Širvintos dabarties ir ateities miestas“.

Prisiekė ir taryba

Pirmajame tarybos posėdyje dalyvavo 19 tarybos narių, du neatvyko, kaip teigė rinkimų komisijos atstovė, dėl pateisinamų priežasčių.

Pirmiausia prisiekė tarybos nariai, tuomet merė.

Pirmojo naujos kadencijos tarybos posėdžio išvakarėse Ž.Pinskuvienė atsisveikino su savo ilgamete pavaduotoja Janina Pažusiene, kuri išrinkta į tarybą, tačiau vicemere nebedirbs.

„Jausmas, lyg atplyštų dalelė širdies... 8 metai darbo, supratimo, susikalbėjimo, laiko kartu. Kai nebereikia net žodžių. Metai džiaugsmų ir rūpesčių, pakylėjimų ir duobučių, diskusijų ir pokalbių, juoko ir… kartais ašarų.

Janinute, ačiū TAU. Už išmintį ir švelnumą, humorą ir griežtumą“, – jausmingai rašė Ž.Pinskuvienė.

Taip pat merė pirmadienį pasidalino nuotrauka, kurioje ji jau neslėpė savo veido ir parašė: „Rytoj – svarbi diena. Penktoji priesaika mano gyvenime. Tai didelė atsakomybė ir pareiga.“

Širvintų merės pareigose Ž.Pinskuvienė dirba nuo 2015 metų. Šiuose rinkimuose ji dalyvavo su vyro Jono Pinskaus vadovaujama Regionų partija, kuri Širvintų rajono savivaldybės taryboje turės 16 mandatų iš 21-o.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas