Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 05 21

Žmogaus teisių komitetas nepritaria Europos lyčių lygybės instituto iškėlimui iš Vilniaus

Žmogaus teisių komitetas išsiuntė kreipimąsi į Europos Parlamento pirmininką Martiną Šulcą (Martin Schulz) dėl Europos Parlamento siūlymo iškelti Vilniuje veikiantį Europos lyčių lygybės institutą ir jo funkcijas perduoti Europos Sąjungos pagrindinių teisių agentūrai, kuri yra įsikūrusi Vienoje. Kreipimesi komitetas išreiškė nepritarimą tokiam Europos Parlamento siūlymui, nes mano, kad taip būtų susilpnintas lyčių lygybės užtikrinimui sukurto mechanizmo vaidmuo.
Europos lyčių lygybės institutas
Europos lyčių lygybės institutas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Moterų ir vyrų lygybė yra vienas pagrindinių Sutartyje įtvirtintų Europos Sąjungos principų. Europos Sąjungos laimėjimai puoselėjant moterų ir vyrų lygybę padėjo pakreipti daugelio Europos piliečių gyvenimą teigiama linkme. Lyčių aspekto integravimas į visas politikos sritis  tapo neatskiriama Bendrijos politikos dalimi.

Europos lyčių lygybės institutas veiklą pradėjo tik 2010 m. viduryje, tačiau savo veikla jau ženkliai prisidėjo prie lyčių lygybės propagavimo, kovos  prieš diskriminaciją lyties pagrindu, visuomenės supratimo apie lyčių lygybę didinimo. Instituto renkami, apdorojami ir analizuojami palyginamieji duomenys, kuriamos metodinės priemonės lyčių aspekto įtraukimui į visas politikos sritis, skatina keitimąsi gerąją praktika ir prisideda prie geresnės mūsų nacionalinio parlamento darbo kokybės, siekiant moterų ir vyrų lygių galimybių užtikrinimo. Komitetas yra tvirtai įsitikinęs, kad  Instituto veikla padeda Europos Bendrijų institucijoms, o taip pat Europos Sąjungos valstybėms narėms skatinti ir stiprinti lyčių lygybės politiką,  kovoti su diskriminacija lyties pagrindu ir ugdyti Europos Sąjungos piliečių sąmoningumą apie lyčių lygybę.

Komiteto nuomone, būtina stiprinti Europos lyčių lygybės instituto veiklą ir skatinti visapusišką Pekino veiksmų plano įgyvendinimą.

Su šiuo kreipimusi komitetas supažindino ir už teisingumą, pagrindines teises ir pilietybę atsakingą Europos Komisijos narę  Viviane Reding.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas