Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 19

Žmonės įpykę: policijos patikros punktas atskyrė Kauno miesto rajonus

Pastarąjį savaitgalį norintys išvykti į kitą savivaldybę patiria sunkumų – norint kirsti „sieną“, reikia pateisinamos priežasties ir poreikį patvirtinančios pažymos. Tačiau Kauno gyventojai susidūrė su kita problema – postas išdygo mieste, taip atskirdamas miesto rajonų gyventojus nuo parduotuvės. Tačiau policija aiškina, kad patekti į parduotuvę žmonės tikrai gali, o postai sustatyti taip, kad policija galėtų veikti efektyviausiai.
Policijos patikros punktas Kaune
Policijos patikros punktas Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į 15min kreipėsi skaitytojas Laimas, kurio nuomone – policija kompromituoja Vyriausybės sprendimus. Policijos postas yra pastatytas ne Kauno miesto ir rajono sankirtoje, o pačiame mieste.

„Ar gi galima daryti patikros postą ant viaduko, taigi žmonės važiuoja namo iš darbo. Argi tai patikros vieta... visiškas nesusipratimas. Susidarė nenormalios eilės Užnerio, Vytėnų gatvėse, Vandžiogalos plente tokiu metu, kai žmonės baigia darbą. Palaikau Vyriausybės sprendimą, bet turi vyrauti sveikas protas“, – įsitikinęs kaunietis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos patikros punktas Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos patikros punktas Kaune

Šią problemą patvirtino ir Ieva Goštautaitė–Gedutė, Kauno „Megą“ valdančios komercinio nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovės „Baltic Red“ rinkodaros vadovė.

„Blokada rinkta, galima sakyti, viduryje miesto ir atskirti vienas nuo kito Kauno mikrorajonai. Ji pastatyta Šilainiuose, prieš viaduką, kuris veda į Vytėnus, į dar vieną Kauno mikrorajoną, o ne rajoną ir „Megą“, – teigė ji.

Anot I.Goštautaitės–Gedutės, parodžius gyvenamąją vietą įrodančius leidimus, policija praleidžia gyventojus, tačiau dėl šios vietos žmonės turi praleisti didžiuliuose kamščiuose.

„Problema susidaro tame, kad gyvendamas Kauno mieste žmogus turi keturias valandas grįžinėti į savo namus. Be to, aplinkinių rajonų gyventojai norintys patekti į „Megoje“ įsikūrusią būtinųjų prekių ir maisto parduotuvę ar vaistinę irgi neturi galimybės. Turi įveikti milžiniškus kamščius, kad būtų praleisti pro blokadą“, – 15min kalbėjo ji.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos patikros punktas Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos patikros punktas Kaune

„Megos“ atstovės nuomone, patikros postas yra įrengtas neteisingai.

„Greičiausiai, turėjo būti statomi du postai. Vieną autostradoje link Klaipėdos prie IX forto, o kitą išvažiuojant iš Vytėnų link jau Kauno rajone esančios Domeikavos“, – aiškino I.Goštautaitė–Gedutė.

Ji patikino, jog žmonės dėl šios situacijos labai pikti.

„Vyriausybė kaip ir nekomentavo, kad miesto viduryje, toje pačioje savivaldybėje negalėsi judėti, nebuvo apie tai įspėta. Tai tikrai sukelia daug nepatogumų“, – patikino I.Goštautaitė–Gedutė.

Tuo tarpu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė 15min aiškino, kad pajėgos ir postai skirstyti taip, kad veiklą policininkai galėtų vykdyti efektyviausiai. Be to, anot jos, važiuojančiųjų link „Megos“ (išvažiuojant iš Kauno) pareigūnai netikrina, todėl nepatogumų gyventojai neturėtų jausti, į „Megą“ patekti galima.

„Grįžtantieji taip, turės stabtelti ties postu. Tačiau visa tai tam, kad gyventojai šį savaitgalį, kaip ir ateinančius šventinius savaitgalius, iš namų vyktų tik būtiniausiais reikalais. Turime suprasti situacijos sudėtingumą, suprasti, jog vykdami šiuo periodu galbūt neišvengsime vienokių ar kitokių nepatogumų. Saugant save ir kitus, raginame vengti kelionių ir likti namuose“, – sakė policijos atstovė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos patikros punktas Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos patikros punktas Kaune

15min primena, kad siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, policija penktadienį per pietus šalyje pradėjo masinę judėjimo kontrolę.

Iš viso įvažiavimuose į savivaldybių centrus įrengta 250 kontrolės postų.

Užtikrinant judėjimo ribojimą tarp savivaldybių šalyje dirba apie 900 policijos ekipažų, jiems talkina šauliai, pasieniečiai, karo policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas