Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 01 /14:29

Atleidžiamas „Ekoagros“ vadovas G.Labanauskas: vis tiek viešinsiu „abejotinus“ ministro „darbelius“

Penktadienį žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pasirašė įsakymą, kuriuo VšĮ „Ekoagros“ direktorių Gintautą Labanauską atšaukė iš pareigų, 15min informavo Žemės ūkio ministerija (ŽŪM). Įmonės vadovas teigė, kad atleisti jį – ministro teisė, tačiau atleidimas esą „neišgelbės“ – G.Labanauskas žada G.Surplio „abejotinus darbelius traukti į viešumą“.
Gintauto Labanausko surengta spaudos konferencija, dėl galimos korupcijos ūkio ekologiniame sektoriuje
Gintauto Labanausko surengta spaudos konferencija, dėl galimos korupcijos ūkio ekologiniame sektoriuje / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Su G.Labanausku sudaryta darbo sutartis nutrūks vasario 15 dieną.

„Jeigu dėl kokių nors priežasčių (pvz., dėl laikino nedarbingumo) G.Labanauskas nepasirodys darbe ar vengs priimti pranešimą, ministerija imsis visų teisinių priemonių šioms kliūtims pašalinti“, – 15min nurodė ŽŪM.

Anksčiau žemės ūkio ministras G.Surplys teigė, kad atleidimo priežastys – darbai, kurie, anot jo, nebuvo tinkamai atliekami. Ministras taip pat tikino nuolat gaudavęs skundų dėl G.Labanausko veiklos.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Giedrius Surplys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Giedrius Surplys

„Nepaisant to, kad buvo anoniminių darbuotojų skundų apie jo ne visai humaniškus metodus elgesio su darbuotojais, pareiškiau jam pasitikėjimą, nes maniau, kad sistema valosi, turi įsileisti naują vadovą, ir turbūt nenoriai tą daro. Tačiau kai tie skundai nesiliovė, kai gavau signalų iš ministerijos specialistų, kad ne viskas daroma pagal teisės aktus, kad yra priimami žmonės, kurie neatitinka pareigybių aprašymų, kad yra priimami artimos aplinkos žmonės“, – ketvirtadienį internetinei televizijai „Laisvės TV“ sakė G.Surplys.

Komentuodamas šiuos žodžius, G.Labanauskas tikino, kad jie „neatitinka tikrovės, ponas G.Surplys meluoja“.

„Jeigu aš blogai dirbu, kodėl jis man siūlo dvi išeitines išeiti? Prašo išeiti savo noru? Jis apgaudinėja visą Lietuvą nežinau dėl kokių priežasčių“, – teigė atleidžiamas direktorius.

G.Labanauskas tvirtino, kad jį atleisti – ministro teisė, tačiau jis įspėjo viešinsęs „abejotinus“ ministro „darbelius“.

„Jeigu ministras būtų vyras ir nešiotų kelnes, būtų tai padaręs prieš pusę metų, nespaudęs manęs į kampą, neprašęs daryti tų darbų, kurių, žinojo, aš tikrai nedarysiu, neprekiausiu savo sąžine. Bet jis darė tam tikrą spaudimą ir neatleido.

Tai, ką jis ryžosi vis dėlto padaryti, žingsnis yra sveikintinas, tačiau noriu pasakyti, kad pono G.Surplio atleidimas, kai jis mane atleis, neišgelbės, nes aš vis tiek jo abejotinus darbelius trauksiu į viešumą būdamas ar nebūdamas VŠĮ „Ekoagros“ vadovu“, – 15min dėstė G.Labanauskas ir pridūrė, kad dėl atleidimo teisinių veiksmų nesiims.

Iš pareigų prašomas pasitraukti G.Labanauskas antradienį surengė spaudos konferenciją, kurios metu prabilo apie galimą korupciją žemės ūkio ekologiniame sektoriuje. Apie tai daugiau – čia.

Žemės ūkio ministras G.Labanausko kalbas apie galimą korupciją ministerijoje pavadino „nešvaria savigynos akcija“.

VŠĮ „Ekoagros“ G.Labanauskas vadovavo nuo 2018 metų gegužės 2 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas