Šventėje šeštadienį buvo galima sutikti ir Algirdą Butkevičių, Arūną Valinską, Raimundą Palaitį, regioninių Darbo bei kitų partijų skyrių žinomus politikus.
Šventėje savo palapines pasistatė socialdemokratai, dviejų liberalų partijų atstovai, buvo matyti ir Tėvynės sąjungos, Tvarkos ir teisingumo partijos narių. Tiesa, daugelis tiesiog išsikėlė vėliavas, pripūtė balionus su logotipais. Šventės svečiams reklaminius lankstinukus dalijo tik socialdemokratai, ragindami balsuoti už į Seimą Pagėgių-Šilutės apygardoje kandidatuojantį Artūrą Skardžių.
Arūnas Valinskas teigė, kad tai graži šventė ir partijos čia bent jau dalina ne nerealius pažadus, o realią žuvienę. „Kuo daugiau švenčių, tuo mažiau nelaimingų žmonių“, – sakė A.Valinskas.
Jis ir pats stojo prie žuvienės virimo puodo.
„Dviese virėm. Sutarėm, kad virsim tikrą žuvienę, ne žuvies sriubą, be bulvių, be nieko, šilutiškių žuvienę. Pirmas išmokau virti ižuvienę iš tėčio, kai gyvenome Šilutėje. Mano kolega irgi tikras šilutiškis. Aš daug po pasaulį važinėjęs, mačiau, kaip žuvienę verda, tad padarėm patobulintą šilutiškių žuvienę“, – kalbėjo A.Valinskas.
Į žuvienę kartu su partijos nariais jie sudėjo lašišą, plakius, karšius, ešerius. „Kokia žuvienė be pūgžlių. Jis būtinas. Dėl ungurio – vieni verda su juo, kiti be. Prie lašišos ungurys nebetinka“, – sakė jis. Pasak A.Valinsko, ragaujant žuvienę vos nuvirus turi lipti lūpos, tuomet reiškia, kad žuvienė gerai paruošta. Pabaigoje A.Valinskas paskanina žuvienę petražolėmis, gelsve, pila šimtą gramų degtinės, kad sriuba būtų skaidresnė. Visai baigiant virti sriubą ją pagardina krapais.
Liberalų ir centro sąjungos narių puodas greit ištuštėjo, jos atstovai juokavo, kad arba žuvienė skani, arba puodas per mažas.
Žuvienės neliko ir kitų partijų puoduose. Socialdemokratai kvietė ragauti raudonos žuvienės, susiedami sriubos spalvą su partijos. Žuvienę jie virė vien tik iš lašišos. Jų patiekalas šiemet pelnė pirmą vietą nominacijoje „Žuvies sriuba“.