Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 27

Medžiotojas Karolis įrodinėja, kad sultinga – ne tik kiauliena: atidarė pirmą tokį restoraną Palangoje

„Seniai jau buvau į mišką išėjęs. Braška skūra, kaip noriu“, – prisipažino Karolis Pačėsas, medžiojantis jau daugiau nei dešimtmetį. Hobį teko atidėti į šalį, nes gegužės viduryje šis kaunietis Palangoje atidarė restoraną. Pirmą tokį šiame kurorte. Kas jame išskirtinio? Žvėrienos patiekalai! Elnieną Karolis marinuoja pats, receptai patikrinti laiko, o ir stengiasi gaminti jis taip, kaip iki šiol gamino savo paties šeimai.
Restoranas „Karlas grill house“
Restoranas „Karlas grill house“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vos tik atvykus į Palangą, net keli palangiškiai iškart paminėjo naują restoraną „Karlas Grill House“. Neva verta ten užsukti ir ne tik dėl to, kad jis naujas. Orientuotos į žvėrienos patiekalus vietos kurorte neva iki tol nebuvo. Užsukome.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Restorano nuotraukos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Restorano nuotraukos

Savininkas Karolis, vos tik prisėdus pokalbiui, iškart išpyškino pagrindinę restorano idėją: patiekti „namūdišką“ maistą, tokį, kokį namie žmonės valgo.

Kaip močiutės mums gamina? – perklausiau.

„Ne visos močiutės gamina. Mano močiutė, amžinatilsi, gamindavo tik tam, kad pagamintų“, – šyptelėjęs atsakė Karolis.

Jis prisipažino pats ruošdavęs maistą nuo mažų dienų – sukiotis virtuvėje visuomet buvęs širdžiai mielas užsiėmimas. O kodėl jį nuo restorano atidarymo visi vadina Karlu, jei yra Karolis?

„Slapyvardis Karlas. Medžiotojų grupėje buvome paskelbę prašymą sugalvoti restorano pavadinimą. Siūlėme už tai dovanų vakarienę. Tiek ten visko žmonės prirašė. Karlas – nuo žodžio Karolis, skamba įdomiau, nerašysi, kad „Karolis Grill House“, – paaiškino pašnekovas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Karolis Pačėsas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Karolis Pačėsas

Susimąstau, kad man puikiai skamba ir „Karolis Grill House“.

Grįžo iš Anglijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais