Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 16

Mokamas automobilių stovėjimas Birštone greičiausiai bus įvestas tik kitąmet

Birštono svečiams dar kurį laiką nereikės mokėti už automobilių stovėjimą – dėl stringančių pirkimų šią vasarą įvesti šio mokesčio greičiausiai nepavyks. Kurorto merė Nijolė Dirginčienė teigė, kad naujovė turėtų atsirasti tik kitų metų pavasarį, tačiau vienoje gatvėje mokamas stovėjimas galbūt bus išbandytas dar šiemet.
Birštonas – kurortinis miestas Lietuvos pietuose, Kauno apskrityje.
Birštonas – kurortinis miestas Lietuvos pietuose, Kauno apskrityje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Sudėtingai eina viešųjų pirkimų procesas, nes reikia parengti visas sąlygas (...) Stipriai neforsuojame, nes norime gerai pasiruošti, administracija dirba šiuo metu prie to klausimo“, – 15min šią savaitę sakė Birštono vadovė.

Mokamą stovėjimą ketinama įvesti visose pagrindinėse Birštono gatvėse – Algirdo, Dariaus ir Girėno, Kęstučio, Druskupio ir kitose, tačiau ne visame mieste.

Merės teigimu, mokamas stovėjimas gali būti įvestas kitą pavasarį.

„Kitą pavasarį jau gal tikrai turėtų būti. Nuo žiemos nepradėsime, nes tada ir taip automobilių nelabai būna, tai tos spūsties nėra“, – teigė N.Dirginčienė.

Ji taip pat sakė, kad ir šią vasarą kurorto svečių srautai yra pasiskirstę labiau nei anksčiau ir automobilių grūsties nėra.

„Juoba, atsidarė ir Jaunimo gatvė, kurioje yra daugiau stovėjimo vietų (...) Tos grūsties kažkaip šiemet nepastebime“, – pasakojo Birštono savivaldybės merė.

Vis dėlto, ji teigė, kad galbūt mokamas stovėjimas šią vasarą bus išbandytas Algirdo gatvėje, kadangi savivaldybė laimėjusi projektą, pagal kurį bus įsigytas vienas ar du mokėjimo aparatai.

„Galbūt apmokestinsime vieną iš gatvių šalia Nemuno – Algirdo gatvę. Pabandyt galima bus, gal dar šią vasarą spėsime. Ta viena populiariausia, daug automobilių statoma, tai tiesiog būtų galima pabandyti“, – kalbėjo N.Dirginčienė.

Ji taip pat pridūrė, kad kol kas neaišku, kiek tiksliai kainuos valanda stovėjimo Birštone, kaina bus nustatyta vėliau, tačiau merė patikino, kad kaina bus „įkandama“.

„Nebus užkeltos kainos“, – tvirtino Birštono vadovė.

Jos teigimu, konkursas dėl mokamo stovėjimo paslaugos pirkimo kurorte turėtų būti paskelbtas artimiausiu metu.

Savivaldybė automobilių stovėjimą kurorte siekiama apmokestinti dėl išaugusių automobilių srautų, o surinktus pinigus ketinama panaudoti Birštono tvarkymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas